Studeni 21, 2014 3038

Policija podnijela kaznene prijave protiv četvorice muškaraca zbog nedozvoljenog posjedovanja i nabave oružja

Policija podnijela kaznene prijave protiv četvorice muškaraca zbog nedozvoljenog posjedovanja i nabave oružja Foto: Ilustracija
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, 39-godišnjakom i 41-godišnjakom osumnjičenim za po jedno i 35-godišnjakom osumnjičenim za dva kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

 

Utvrđeno je da je osumnjičeni 25-godišnjak, za sada neutvrđen način, nabavio tri poluautomatske puške sa pripadajućim streljivom, od kojih je tijekom studenoga dvije puške prodao osumnjičenom 35-godišnjaku, koji je jednu pušku dalje prodao osumnjičenom 41-godišnjaku.

Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Šibeniku pretražena je obiteljska kuća osumnjičenog 25-godišnjaka, gdje je pronađena jedna poluautomatska puška i 529 komada pripadajućeg streljiva, dok je pri pretrazi osumnjičeni 41-godišnjak dragovoljno predao kupljenu poluautomatsku i 90 komada pripadajućeg streljiva.

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni 35-godišnjak 14. studenoga drugu poluautomatsku pušku prodao osumnjičenom 39-godišnjaku, koja je puška pretragom njegove kuće pronađena i uz 32-komada pripadajućeg streljiva osumnjičenom oduzeta.

Protiv osumnjičenih će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

djelomob1.jpg