×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Prosinac 23, 2014 4488

Uz pomoć službenog psa za detekciju droga policija u Vodicama zapljenila veću količinu droge

Oduzeta droga, oprema i novac Oduzeta droga, oprema i novac
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na danas održanoj konferenciji za medije, kojoj su osim Ivice Kostanića, načelnika Policijske uprave, nazočili, Zdravko Sedlar, voditelj Službe kriminalističke policije i Anđelo Klarić, voditelj službe Odjela kriminaliteta droga, načelnik Policijske uprave je upoznao da je u Službi kriminalističke policije, Odjelu kriminaliteta droga dovršeno kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 20-godišnjakinjom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Postupajući po ranije prikupljenim operativnim saznanjima policijskih službenika Odjela kriminaliteta droga osumnjičeni 26-godišnjak je 18. prosinca u kasnim večernjim satima u zatečen u Vodicama, kojom je prilikom nakon legitimiranja i poziva policijskih službenika, dragovoljno im izručio 997 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana, 50 komada tableta izgleda karakterističnog za drogu amfetamin, 1 komad papirića karakterističnog za izgleda za drogu LSD.

Tijekom kriminalističkog istraživanja nad osumnjičenim je utvrđeno da u kući osumnjičene 20-godišnjakinje, gdje inače on živi, posjeduje još raznih vrsta droga za koje zna i osumnjičena. Po nalogu suca istrage Županijskog suda u Šibeniku, 19. prosinca u Vodicama je izvršena pretraga obiteljske kuće i popratnih prostorija, kojom prilikom je koristeći službenog psa za detekciju droga, pronađeno i od osumnjičenog 26-godišnjaka oduzeto 86 komada tableta karakterističnog izgleda za drogu amfetamin, 15.9 grama bruto težine droge MDMA, 161 gram speeda, 1101.9 grama zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana, digitalna vaga i 1 900 kuna koji novac se dovodi u vezu s prodajom droge.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave

droga2.jpg

Tijekom svojega izlaganja načelnik Policijske uprave je, između ostaloga, napomenuo da je pri ovome postupanju ukupno zaplijenjeno 2098,9 grama droge marihuana, 161 grama amfetamina tzv. „speed", 136-komada tableta tzv. „ecstasy", 15,9 grama droge metamfetamin tzv. „MDMA", 1 kom droge LSD tzv. „trip", a ukupna vrijednost zaplijenjene droge u ovim količinama je oko 100 000 kuna, od čega marihuane oko 25.000 kuna, dok bi na ulici odnosno među krajnjim konzumentima njena vrijednost bila oko 40.000 kuna, vrijednost zaplijenjene droge amfetamin tzv. „speed" na ulici, odnosno među krajnjim konzumentima, bi bila oko 40.000 kuna, a droge amfetamin tzv. ecstasy bi bila oko 13.600 kuna, zatim droge MDMA oko 4.500 kuna , 1 komad LSD vrijednosti oko 100 kuna.

Na kraju je naveo da je tijekom jedanaest mjeseci ove godine na našem području zabilježeno 171 kazneno djelo iz područja zlouporabe droga, a što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je evidentirano 167 tih kaznenih djela povećanje za 2.4%. Osim pozitivnog trenda na području kaznenih djela, takav pozitivan trend je zabilježen i na području prekršaja iz zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 23 Prosinac 2014 10:38
djelomob1.jpg