Veljača 19, 2015 3070

Tiskovna konferencija ŠK policije: Četiri osobe osumnjičene za ukupno 39 krađa

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na danas održanoj konferenciji za medije, kojoj su, osim Ivice Kostanića, načelnika Policijske uprave, nazočili i Sandro Santini, zamjenik načelnika Policijske uprave, Zdravko Sedlar, voditelj službe kriminalističke policije,načelnik Kostanić je upoznao da su kriminalističkim istraživanjem u ovoj Policijskoj upravi, u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom, provedenim u vremenu od 29. siječnja do 13. veljače četiri osobe osumnjičene za ukupno 37 teških krađa i 2 krađe, na našem području, od kojih je 16 teških krađa počinjeno na području Šibenika u mjestu Ražanj, tešku krađu, krađu i prikrivanje na splitskom području, dok je 21 teška krađa, od kojih 12 u pokušaju, i 2 krađa počinjena na području Knina.

Naveo je da su ovim kriminalističkim istraživanjem 22-godišnjak i 32-godišnjak osumnjičeni da su u vremenu od sredine studenoga prošle godine do kraja siječnja, nakon što su na području Kaštela u dva navrata ukrali gorivo, koje im je služilo za odlazak na područja gdje su vršili krađe, po unaprijed stvorenom planu u 16 navrata dolazili na naše područje u mjesto Ražanj, gdje su provaljivali u tamošnje obiteljske kuće iz kojih su, uglavnom otuđivali tehničku robu, strojeve i alate.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je jedan dio otuđenih predmeta od osumnjičenih kupovao osumnjičeni 29-godišnjak, iako je znao da su ti predmeti pribavljeni kaznenim djelom. Nadalje, dio otuđenih predmeta, koji su pronađeni i oduzeti, osumnjičeni su zadržali za sebe s namjerom daljnje prodaje, Pronađeni i oduzeti predmeti će biti vraćeni oštećenim osobama, a ukupna pričinjena šteta je procijenjena do 100 000 kuna.

Ovom prilikom načelnik Kostanić je pozvao građane s područja Rogoznice da dođu u policiju radi prepoznavanja i povrata otuđenih im predmeta, a posebno one građane koji izvan sezone ne borave u kućama na tom području.

Nadalje je naveo da je dovršenim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Knin 19-godišnjak osumnjičen za 21 tešku krađu, od koji 12 u pokušaju, i 2 krađe počinjene na tom području.
Kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno osumnjičeni je u vremenu od sredine prosinca prošle godine do sredine veljače provaljivao u tamošnje ugostiteljske objekte, trgovine, obiteljske kuće i trgovine iz kojih je otuđivao novac, nakit i tehničku robu.

tiskovna_19_2-2.jpg 

Tijekom kriminalističkog istraživanja dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen oštećenima,a ukupna nastala šteta je procijenjena na 10 500 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju svi osumnjičeni su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Osim toga, načelnik Policijske uprave je istakao da su policijski službenici tijekom ovoga kriminalističkog istraživanja prikupili obavijesti temeljem kojih je u Policijskoj upravi zadarskoj razriješeno 5 kaznenih djela teške krađe

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 19 Veljača 2015 17:44
djelomob1.jpg