Rujan 14, 2015 2727 Ilustracija Pixbay

Tjedni pregled stanja na prometnicama

Čeh jurio magistralom sa 222 km/h, u Šibeniku vozio motor sa 2,2 promila alkohola u krv

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prema statističkim pokazateljima u odnosu na stanje sigurnosti u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 7. do 13. rujna na našem području ukupno su se dogodile 22 prometne nesreće, od kojih su 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, te 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U navedenim prometnim nesrećama 2 osobe zadobile su teške, a 7 osoba lake tjelesne ozljede.

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 19 se dogodilo na području Šibenika, od kojih su 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile teške a 6 osoba lake tjelesne ozljede, te 16 prometnih nesreće s materijalnom štetom. Na području Knina se dogodila 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba zadobila lake tjelesne ozljede i 1 prometna nesreća s materijalnom štetom, dok je na području Drniša zabilježena 1 prometna nesreća s materijalnom štetom.

Osim toga na našem području protekloga tjedan je zabilježena i 1 prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj su sudjelovali vozači i putnici na mopedima i motociklima.

U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno su poduzete 392 mjere, od kojih je za istaknuti nekorištenje sigurnosnog pojasa (117), nepropisnu brzinu (70), nepropisno zaustavljanje i parkiranje (54), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (19), nepropisno uključivanje i/ili isključivanje iz prometa (17), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (12), ne ustupanje prednosti prolaza pješaku (11), nekorištenje zaštitne kacige (9), prekršaji pješaka (8), nepropisno pretjecanje (5), nepoštivanje prometnih svjetala – crveno svjetlo (4), upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje (4), upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta (2), i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 35 vozača i 10 vozila.

U kasnim noćnim satima u Šibeniku je 12. rujna zatečen je 44-godišnjak da upravlja motociklom marke „Gilera Runner" šibenskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,12 g/kg. Protiv navedenog bit će podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Na autocesti A 1 kod čvora Pirovac, 13. rujna u 20,40 sati je zatečen 25-godišnji češki državljanin da upravlja osobnim automobilom marke „BMW" čeških nacionalnih oznaka brzinom od 222,7 km/h. Istom je na mjestu počinjenja prekršaja izdan prekršajni nalog.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Rujan 2015 13:17
djelomob1.jpg