16 Ožu 2016 Riviera.hr
  4202

Većinski vlasnik hotelijerske kuće Rivijera Ivo Dean i supruga oštetili Rivijeru, hotel Imperijal i državu za oko 70 milijuna kuna

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 16 Ožujak 2016 13:16

Kako stoji u današnjem izvješću poslanom iz Policijske uprave ŠK, Šibenska policija, ŽDO i Odjel za otkrivanje porezno-kaznenih djela pri Ministarstvu financija dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakinjom i 60-godišnjakom iz Šibenika za koje osnovano sumnjaju da su počinili kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo utaje poreza.

Kako neslužbeno doznaje Šibenski portal, riječ je o Ivi Deanu, većinskom vlasniku hotelijerske kuće Rivijera iz Šibenika te njegovoj supruzi.

Ukupna šteta koju je dvojac počinio iznosi preko 70 milijuna kuna, od čega oko 23 milijuna kuna na štetu državnog proračuna, a sve ostalo na štetu Rivijere i hotela Imperijal iz Vodica.

Naime, raznim malverzacijama dvojac je iz hotela Imperijal u Vodicama izvukao preko 38 milijuna kuna, prodavajući dionice hotela po cijeni višoj od tržišne, a pri tom nisu uplatili porez čime su oštetili državni proračun za oko 22 milijuna, priopćila je šibenska policija.

Nadalje, dvojac je , s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, nezakonito prikazanom dobiti društva Rivijera tijekom 2009. i 2010. godine isplatio dividende dioničarima u iznosu od gotovo 8,5 milijuna kuna. Od tog iznosa Ivi Deanu je uplaćeno gotovo sedam milijuna kuna.

Istodobno, Dean na taj iznos nije obračunao porez na dohodak od kapitala te državni proračun oštetio za 1,4 milijuna kuna.

Dvojac, kao i pravne osobe sa sjedištem u Vodicama i Šibeniku, su kazneno prijavljeni Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close