Srpanj 28, 2016 3546

Lažno se predstavila starici, obećala joj pomoć i na kraju je pokrala za nekoliko tisuća kuna

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nepoznata počiniteljica u Vodicama lažno se predstavila 82-godišnjoj starici i dovela je tako u zabludu, a sve s ciljem izvlačenja novca koji joj je pripada.

 

Osumnjičena se starici predstavila kao djelatnica ustanove koja financijski pomaže ljudima, a zauzvrat je tražila nekoliko tisuća kuna 'početnog kapitala'.

Lakovjerna starica joj je povjerovala, ali novac nikad više nije vidjela pa je o svemu obavijestila policiju. - piše Šibenski portal

Policija stoga apelire na građane, a osobito starije osobe koje žive same da ne puštaju nepoznate ljude u domove, tim više što je broj ovakvih slučajeva u našoj županiji u porastu.

-Nedavno je bilo još lažnih predstavljanja, učestalo bilježimo slične slučajeve u kojima su žrtve starije osobe koje žive same. Obično se radi o dvoje ljudi koji se predstave kao prodavači medicinskih pomagala ili masažera. Jedan priča, a drugi razgledava kuću i krade. U ovom slučaju radilo se o jednoj osobi koja se lažno predstavila i tako dovela staricu u zabludu – rekla je za Šibenski portal glasnogovornica PU Šibensko kninske, Marica Kosor.

Protiv nepoznate počiniteljice podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide radi otkrivanja počiniteljice.

foto: ilustracija

djelomob1.jpg