Svibanj 21, 2017 3158

Provala u crkvu Gospe od Karmela na Okitu: Učinjena velika materijalna šteta

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Nepoznati počinitelj u razdoblju od 15. do 17.05.2017. provalio je u crkvu Gospe od Karmela na Okitu. Pri provali u crkvu učinjena je velika materijalna šteta, jer je razbijena staklena stjenka prozora iza oltara koja je napravljena od dvostrukog izo stakla koje je posebno lijevano i na sebi sadrži ornamentiku s kršćanskim simbolima.

 

U provalničkom pohodu izbijena su i dvoja vrata, jedna u crkvi druga na sanitarnom čvoru te su na njima razbijeni drveni dovratnici.

Župa je nadležnoj Policijskoj postaji u Vodicama prijavila provalu i oštećenja u crkvi na Okitu te su službenici MUP-a nakon prijave odmah napravili očevid na mjestu događaja.

okit2.jpg

- Žalosno je da se ovakve stvari događaju i da se na ovakav način oštećuje crkva na Okitu, koja je više puta u svojoj povijesti bila rušena, u koju su mnogi Vodičani iznova uložili mnogo truda i materijalnih sredstava kako bi se ona izgradila i uredila. Na kraju se pod tko zna koji put pitamo: kome je i zašto ovo trebalo, kome smeta Gospa i crkva na Okitu? - rekao nam je don Franjo Glasnović, župnik župe Vodice

Spomenimo da je crkva na Okitu i prije nekoliko puta bila oštećena zbog krađe milodara, kada su nepoznati počinitelji razbijali škrabicu, no ovo je drugi puta da je u crkvu provaljeno i da je na samoj crkvi napravljena velika materijalna šteta. Prvi puta je to bilo 2.6.2013. kada je razbijena staklena stjenka velikog prozora i oštećena kamena rozeta.

 

okit2013.jpgFotografije prve provale iz 2013. godine

 

 

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 21 Svibanj 2017 16:59
djelomob1.jpg