Listopad 23, 2017 2916 Pixabay / Ilustracija

U Vodicama zaustavljen 60-godišnjak s 2 promila alkohola u krvi, slijedi mu optužni prijedlog

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Šibenska policija objavila je svoje redovito tjedno izvješće o stanju u prometu na našem području. U vremenu od 16. do 22. listopada na našem području se ukupno dogodilo 18 prometnih nesreća, 8 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe teže ozlijeđene i 6 lakše i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

 

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 12 se dogodio na području Šibenika, i to 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom. Na području Knina dogodile su zabilježene 3 prometne nesreće, 2 s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne ozljede, a 2 osobe lakše i 1 s materijalnom štetom, dok su na području Drniša evidentirane 3 prometne nesreće, od kojih 1 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne ozljede i 2 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 5, nepropisno skretanje, okretanje i vožnja unatrag 2 i tako dalje
U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno su poduzete 442 mjere, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (137), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (26), nepropisno uključivanje i isključivanje (13), nepropisno pretjcanje (4), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (8), i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 42 vozača i 14 vozila.

Osim toga, 18. listopada u Vodicama je zatečen 60-godišnji vozač da pod utjecajem alkohola upravlja mopedom Piaggio, šibenskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 1,96 g/kg alkohola u organizmu. Protiv vozača je podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku.

djelomob1.jpg