Siječanj 15, 2018 3112

Rezultati policijskog nadzora „četiri glavne ubojice u prometu“: U Vodicama zatečen vozač sa čak 2,19 promila alkohola u krvi

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Policijski službenici PU šibensko kninske u dane proteklog vikenda kontrolirali su 316 vozila i vozača, kojom prilikom je utvrđeno 215 prekršaja od čega 95 prekršaja nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, 32 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, 17 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa i 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

Ovom prilikom je utvrđeno još 13 prekršaja iz prometa i 56 ostalih prekršaja.

Tijekom ove akcije, u subotu 13. siječnja u 03,05 sati u Vodicama 44. godišnjak je zatečen da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Fiat Punto, šibenskih registarskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 2,19 g/kg alkohola u organizmu. Ovaj vozač je, uz 50-godišnjeg vozača kojemu je istog dana u 00,50 sati u Šibeniku, pri upravljanju osobnim automobilom Audi, šibenskih registracijskih oznaka, izmjerena koncentracija od 1,88 g/kg alkohola u organizmu, zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja, radi neposrednog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja.

Prema statističkim pokazateljima, u vremenu od 12. do 14. siječnja na našem području se dogodilo 6 prometnih nesreća, od kojih je 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama 1 soba je zadobila lake tjelesne ozljede.

djelomob1.jpg