18 Tra 2018 Ilustracija / Pixabay
    777

60-godišnjak prevario 86-godišnjaka za 2000 kuna

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom osumnjičenim za prijevaru na štetu 86-godišnjaka.


Osumnjičeni je 11. travnja u Vodicama, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica o zajedničkom pronalasku i vrijednosti nakita doveo u zabludu oštećenog i na taj način od njega iznudio 2.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Kako piše Šibenski portal riječ je o starom triku koji na ovim prostorima nije nepoznat i povremeno se ponovno pojavljuju prevaranti koji ga koriste. Oni u pravilu, kada uoče žrtvu, na pod ispuste 'zlatni lančić' i u istom trenutku se sagnu da ga pokupe, pritom pazeći da žrtva gleda prema njima. Tada se, sa 'zlatnim lancem' u ruci, obrate prolazniku koji je to vidio i pokazuju mu što su pronašli na ulici.

Kada se žrtva zainteresira kažu mu kako su u žurbi i predlože žrtvi da od njih otkupi lančić za neki manji iznos novca iako mu je vrijednost višestruko veća. Prolaznik koji nasjedne na tu priču redovito se debelo razočara kada odnese 'zlato' na procjenu i otkup jer tek tada sazna kako je riječ o bezvrijednoj bižuteriji.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica