05 Velj 2018
    989

Od 383 kontrolirana vozila, utvrđeno je čak 323 prekršaja: U Vodicama 51-godišnjak s 2,21 promila alkohola u krvi zatečen da vozi auto

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Protekli vikend na našem području šibensko-kninska policija sprovela je akciju usmjerenu prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje takozvanih- „četiri glavne ubojice u prometu". Od 383 kontrolirana vozila, utvrđeno je čak 323 prekršaja, od kojih 140 prekršaja nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, 29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja zbog nepodvrgavanja preliminarnom ispitivanju prisutnosti droga u organizmu, 52 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa i 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela.


Ovom prilikom je utvrđeno još 9 prekršaja iz prometa i 76 ostalih prekršaja.

Tijekom ove akcije, u nedjelju, 4. veljače oko 23,20 sati u Vodicama 51-godišnjak je zatečen da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Ford Fiesta, šibenskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 2,21 g/kg alkohola u organizmu. Ovaj vozač i još tri vozača kojima je utvrđena koncentracija od 1,71, 1,76 i 1,79 g/kg alkohola u organizmu, su zadržani u posebnim prostorijama policije do otriježnjena, a protiv njih su podnijeti Optužni prijedlozi.

Prema statističkim pokazateljima, u vrijeme ove pojačane akcije na našem području su se dogodile 3 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Kako statistički pokazatelji upućuju u vrijeme vikenda na našem području, pa i pored najavljene akcije u prometu i učestalih upozorenja vozačima, je zabilježen znatan broj prekršaja, stoga policija i dalje upozorava vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a čime značajno doprinose osobnoj i sigurnosti, kao i sigurnosti svih drugih sudionika u prometu.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica