Pričaonica

Počinje 24.05.2022 17:00 Završava 24.05.2022 18:30
Postavio Infovodice
Kategorije: Pričaonica
Hits: 185

Svakog utorka u 17 i 30 sati, na Odjelu za djecu, družimo se s djecom od četiri do šest godina, njihovim roditeljima, bakama, stričevima ili tetama čitamo i prepričavamo priče.

Slušanje je način na koji djeca uče govoriti, čitanje naglas ih usmjerava na povezivanje glasa i teksta, uči ih ustrojstvu teksta i priče, postupno povećava njihovu koncentraciju, pomaže u razvijanju govornih sposobnosti, bogati rječnik, uvodi ih u svijet mašte i umjetnosti, unaprjeđuje njihovu sposo­bnosti slušanja, pomaže u razvoju opa­žanja, promatranja, mišljenja i logičnog zaključivanja.

Priču čitaju knjižničarke na Odjelu za djecu, a svaku priču prati razgovor o pročitanom i kreativna radionica koja je tematski vezana uz priču.

Uvjet za sudjelovanje u Pričaonicama je članstvo djeteta u Gradskoj knjižnici Vodice kako bismo potaknuli roditelje da nakon svake radionice i sami posude slikovnice i čitaju ih svojoj djeci.

Zbog epidemiološke situacije broj mjesta je ograničen pa vas molimo da prijavite dolazak putem naše Facebook stranice ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


OGLAS


Događaj se ponavlja