Đardin je IN - Flamenco en vivo

Đardin je IN - Flamenco en vivo

Počinje 16.08.2022 21:00 Završava 16.08.2022 22:30

u Poljana

Postavio Infovodice

Kategorije: Zabava

Hits: 1216


Đardin je IN - Flamenco en vivo
16. 08. 2022.
Trg Kneza Branimira, 21:00 h
Flamenco ovog kolovoza stiže u Vodice. Ova španjolska umjetnost potječe iz Andaluzije, a svoje mjesto pronašla je na pozornicama diljem svijeta kao i na UNESCO-voj listi nematerijalni svjetske baštine (2010. godine). Publiku očekuje pjesma, ples i brojne emocije koje flamenco nosi u sebi.

Vokal: Nina Ćorić
Pleše: Mitja Obed
Flamenko gitara: Teo Mandžuka
NIÑA FLAMENCA (Nina Ćorić) Zagrebačka pjevačica flamenca 2010. flamenco uči po sluhu i u vrlo kratkom razdoblju bilježi uspjehe nastupajući u kultnom jazz klubu Boška Petrovića. Kroz deset godina stvaralaštva ostvaruje brojne suradnje s domaćim i stranim umjetnicima, a njezin trajni fokus u stvaralaštvu su djela Federica Garcia Lorce. Od 2012. do danas organizatorica je međunarodnog Flamenco Festivala Zagreb, čija je i direktorica. Zbog kvalitete izvedbe i kontinuirane promocije flamenca, stalni je suradnik Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj.

MITJA OBED Kao flamenco plesač prvo se usavršavao u rodnoj Sloveniji. Ubrzo odlazi u Madrid te na akademiji Amor de Dios polazi satove kod zvučnih imena kao što su La Lupi, Maria Juncal, Alfonso Losa, Joaquin Grilo i brojni drugi. Surađuje s brojnim umjetnicima iz Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Španjolske, a predstave Dictarot, Flamencoraneo, Trenutak, Del Viento i Kutija rezultat su tih suradnji. Dobitnik je nagrade za najboljeg koreografa na festivalu Transgeneracije u Ljubljani. Od 2012. kontinuirano vodi školu flamenca plesa „Un Respiro“ u Zagrebu.

TEO MANDŽUKA Najmlađi domaći flamenco gitarist u radnim dvadesetima počinje skladati autorski materijal, a u siječnju 2019. izdaje petnaest kompozicija na albumu ''Spanish Spirit'' objavljenog u produkcijskoj diskografskoj kući Sonoton (Njemačka). Redovito nastupa diljem Hrvatske i Slovenije (Ljetne priredbe Otoka Krka, Baška International Guitar Festival, Regional Festival, Flamenco Festival Zagreb).