04 Stu 2016
    1337

Povijesni dan za Hrvatsku, kojeg su i Domobrani iz Vodica svojim sudjelovanjem učinili velikim

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
0

U svehrvatsku rijeku što je tekla 27. listopada 2016. prema Mariboru, ulila se i snažna pritoka, više od pedeset, hrvatskih Domobrana iz Vodica. Naime, u organizaciji Hrvatskog Domobrana Ogranak Vodice, organiziran je odlazak na pokop hrvatskih žrtava komunističko partizanskog zločina u Maribor. Toga jesenskog listopadskog četvrtka iz masovne grobnice Huda Jama preneseno je 778 hrvatskih žrtava, domobrana, vojnika, civila, žena i djece, na Memorijalno groblje Dobova u Mariboru, te nakon više od sedam desetljeća dostojanstveno sahranjeni.

 

Upravo, taj pogreb na koji se tako dugo čekalo, a o čijim žrtvama se nije smijelo ni spominjati ni govoriti, pokrenuo je rijeku hrvatskih domobrana iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i one iz Vodica, prema Sloveniji. Bio je to povijesni dan za slobodnu euronatovsku Hrvatsku, i još jedna potvrda stravičnih zločina što ih počinili komunisti i partizani nad hrvatskim narodom. No u toj ljudskoj rijeci što je mirno tekla do Maribora vidjela se i opravdanost, i snaga, i poruka spomenika Žrtvama komunističkog režima izgrađenog u Vodicama. Prvi takav u Hrvatskoj.

Sedamsto sedamdeset i osam dostojanstveno pokopanih hrvatskih žrtava komunističkog zločinačkog režima, samo je mali broj od onih stotine tisuća Hrvata koji leže u više od 600 masovnih grobnica i jama po Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, i koji, također, čekaju vrijeme dostojanstvenog pokopa. To je posao koji ne smije ostati nedovršen, i kojeg ne smije, i ne može zaustaviti ni jedna politika, ni jedan režim. Svako buduće zaustavljanje toga, za ovu hrvatsku generaciju zavjetnog posla, značilo bi da je Hrvatska još uvijek žrtva komunizma i komunističkog režima.

Uz Münchensku presudu komunističko partizanskim ubojicama hrvatskih emigranata, ovaj pokop, koji je zapravo proces i koji će trajati sve dok se svaki ubijeni Hrvat u vrijeme komunizma ne sahrani dostojanstveno, osnažuje početak lustracije u Hrvatskoj. Zasigurno, da nije bilo Münchenskog suđenja udbaško partizansko komunističkim ubojicama Hrvata diljem slobodnog europskog svijeta, da ne bi bilo ni pokopa hrvatskih žrtava iz svibnja 1945. u Mariboru. Njemačka nam je morala reći kako da se oslobađamo od komunizma, i da je poštivanje Rezolucije Vijeće Europe 1481 zadaća i Hrvatske, kao članice obitelji Europskih naroda.

I stoga, nije bilo teško članovima Odbora Hrvatski Domobran, Ogranak Vodice, da samo u par dana organiziranja i dežuranja u prostorijama udruge, napuni autobus, sa više od pedeset sjedišta, i tog povijesnog dana, koji je velik doprinos pobjedi komunizma u Hrvatskoj, sudjeluju na pokopu hrvatskih žrtava jugoslavenskog komunizma u Mariboru. Time je tim svim sudionicima pokopa nevini hrvatskih žrtava ubijenih od strane jukomunista i Titovih partizana kada je Drugi svjetski rat bio več završen, bila velika čast da im nad grobom odaju zaslužnu počast i i iskažu zahvalu. Jer i njihove žrtve su ugrađene u temelje suvremene, demokratske, euronatovske, i slobodne Hrvatske, izrasle u Domovinsko oslobodilačko obrambenom, maestralno olujnom ratu hrvatskih branitelja, njihovog vrhovnog zapovjednika doktora Franje Tuđmana, i Domovinske i Iseljene Hrvatske.

Pokop u Mariboru na kojem je sudjelovao cijeli državni vrh Republike Hrvatske, početak je i jednog novog političko povijesnog odnosa prema hrvatskim žrtvama komunističkog zločinačkog režima, kako u vrijeme Drugog svjetskog rata, tako i poslije u Jugoslaviji. Tragična istina Hude Jame koja je skrivana više od sedam desetljeća, a koju je otkrio i svijetu pokazao i pokop žrtava iskopanih iz njene crne utrobe, snažno je oružje Hrvatske u borbi protiv laži Domovinsko obrambenog rata, koja se širi i u Hrvatskoj i u agresorskoj Srbiji, ali dijelom i u svijetu u kojem vladaju interesi, a na kojem poćiva suvremena Lijepa Naša.

I stoga je, pokop hrvatskih žrtava komunističko partizanskog zločinačkog režima, iskopani u Hudoj Jami i preneseni u Maribor, zaista povijesni dan za Hrvatsku i njenu budućnost, kojeg su i Domobrani iz Vodica svojim sudjelovanjem učinili velikim.

Vinko Đotlo, tajnik udruge Hrvatski domobran

 

Vaša reakcija na temu
Super
Hahaha
Opa
Tužno
Ljut sam

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close