Travanj 28, 2012 3124

Program proslave dana Grada - blagdana sv. Jeline

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

vdzrak
Brojnim kulturno-zabavnim i sportskim događanjima te vjerskim manifestacijama u idućih desetak dana, Vodičani obilježavaju Dan grada, blagdan sv. Jeline – Našašća sv. Križa. Na blagdan 3. svibnja (četvrtak) već po tradiciji upriličit će se procesija gradskim ulicama od crkvice sv. Križa kod hotela Punta do istoimene župne crkve u kojoj će biti služeno misno slavlje. Na večer, pak, na rivi je predviđen bogati kulturno-zabavni program u kojemu će nastupiti Vodičke mažoretkinje, Pjevački zbor Lira te klape Godimenti, Bunari Oršulice i Arauzona, dok će 'ispod kampanela' koncert održati Vodička glazba.

SVEČANA SJEDNICA

Uoči Dana grada, u srijedu s početkom u 19,30 sati bit će održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima. Inače, program obilježavana Dana grada počinje već ovog vikenda. U subotu (28.travnja) u organizaciji BBK-a 'Orlov krug) s početkom u 16 sati starta će 6. Biciklistička utrka 'Babes on bikes', dok će se od 19 sati na Rudini održati alka na biciklima uz koncert grupe Small House Brown Band. U subotu navečer s početkom u 20 sati u Kulturnom centru moći će se pogledati premijena kazališna predstava 'Zeleni Pas' u izvedbi vodičke Dramske amaterske družine. Od subote do utorka u akvatoriju Srime održavat će se Kup Hrvatske u jedrenju na dasci. U nedjelju, pak, u 9 sati startat će tradicionalna 14. brdo-biciklistička utrka 'Croatia Cup' koja se boduje za Kup Hrvatske i svjetski Kup.

PIKNIK ZA PRVI MAJ

U ponedjeljak navečer u amfiteatru na Obali Vladimira Nazora koncert će održati zborovi iz Latvije.

Utorak, 1. svibanj – Međunarodni praznik rada rezerviran je za već tradicionalno okupljanje i piknik kod crkvice sv. Ivana u Rakitnici pod nazivom 'Pinjur dibjega zeja i zlica pulente, a u organizaciji Turističke zajednice grada Vodica. Istog dana na igralištu SRC Račice od osam sati održavat će se tradicionalni Memorijalni nogometni turnir 'Marinko Kardum', na kojom će zaigrati mlađi pioniri Vodica, Šibenika, Solina, Raštana, Mihovila i Otoka Murtera. Od ostalih sportskih događaja valja izdvojiti ženski košarkaški turnir koji na rasporedu 5. i 6. svibnja u dvorani Osnovne škole, te reviju borilačkih sportova 6. svibnja od 18 sati na Obali Vladimira Nazora. Također, u nedjelju od 20 sati na istom mjestu na programu je finalna večer glazbene manifestacije 'Vodice traže zvijezdu'.

Izvor:www.sibenskiportal.hr

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg