28 Sij 2019
  3776

Donesena Odluka o visini paušalnog poreza za privatne iznajmljivače i Odluka komunalnog doprinosa za građane

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Siječanj 2019 12:09

Kao što je već i najavljivano, a nakon provedenog savjetovanja s zainteresiranom javnošću, danas je na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica donesena Odluka o visini paušalnog poreza za privatne iznajmljivače.


Visina paušalnog poreza po krevetu (jedinici u kampu) ostaje ista za naselja Vodice, Srima, Gaćeleze, Grabovci, Čista Mala i Čista Velika. Smanjen je paušal za iznajmljivače s otoka Prvića, čime je gradska uprava pokazala izuzetan senzibilitet za otok sa specifičnim položajem u svojem sastavu.

Privatni iznajmljivači Vodica i Srime će plaćati 300 kuna, Prvićani 200 kuna, a ostala naselja će plaćati najniži mogući iznos od 150 kuna po krevetu u privatnom smještaju.

„Iz Odjela za financije, gradonačelnici nismo predložili povećanje paušalnog poreza, nego da ostane isti sa smanjenjem za otoke, a na rashodovnoj strani proračuna uštedama pokušati „zakrpati“ proračun. Do kraja ove godine vidit ćemo kakav će to imati efekt, a na osnovu toga uraditi eventualnu promjenu za sljedeće godine“ – kazao je pročelnik za financije, Perica Hrvoje

Podsjetimo se, do sada je visina paušalnog poreza ovisila o koeficijentu turističkog razreda mjesta pa je Prvić Luka spadala u najvišu kategoriju A razreda, jednako kao i Vodice i Srima. Tako su Prvićani, s neusporedivo siromašnijom turističkom ponudom otoka (uvjetno rečeno), plaćali najviši porez, jednak onom kojeg su plaćali njihovi kolege iznajmljivači u značajno posjećenijim Vodicama i na Srimi.

Osim ove Odluke donesena je Odluka o komunalnom doprinosu koje su sve Jedinice lokalne samouprave dužne donijeti do početka veljače

Odlukom se određuju zone u jedinici lokalne samouprave za plaćanje komunalnog doprinosa, jedinična vrijednost komunalnog doprinosa po pojedinim zonama u jedinici lokalne samouprave, način i rokovi plaćanja komunalnog doprinosa, opći uvjeti i razlozi zbog kojih se u pojedinačnim slučajevima odobrava djelomično ili potpuno oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa.

„Provedeno je Javnog savjetovanja u kojem nije bilo primjedbi. U ovoj Odluci išli smo na umanjenje za 50% za objekte koji su do 300 m2 bruto površine, smanje za 80% za obitelji koje grade prvu nekretninu na području grada Vodica u ukupnoj površini 150 m2 bruto. Također, ima još puno predmeta za nezakonito izgrađene građevine gdje se držimo da ta povišica ne bude veća. Određene su i zone gdje je grad Vodice prva zona, otok Prvić druga te zaleđe treća zona, a otok Tijat četvrta zona, tako da je umanjenje doprinosa i u zonama“ – kazao je dogradonačelnik Stipe Bosotin
Cijelu Odluku i obrazloženje preuzmite u linku ispod

 

djelomob1.jpg

Najnovije
 • „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena
  Information
  Podijeli
  Information

  „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close