Listopad 19, 2020 2660 Unsplash

Zahvaljujući programu WiFi4EU svojim sugrađanima i gostima Grad Vodice omogućio besplatan pristup internetu na javnim površinama

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Od danas 19. listopada 2020. puštena je u rad mreža besplatnog interneta na javnim površinama Grada Vodica čija realizacija se u stopostotnom iznosu 15.000€ financira sredstvima Europske unije.

Grad Vodice se prošle godine uključio u inicijativu WiFi4EU kroz koju se u gradovima i općinama diljem Europe promiče besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim površinama kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji.

Cilj projekta WiFi4EU je omogućiti besplatan pristup internetu na javnim mjestima diljem Europe. Želi se omogućiti svakome, bez obzira na to gdje živi ili koliko zarađuje besplatan pristup brzom internetu. Zahvaljujući programu WiFi4EU lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će se brz pristup internetu u glavnim središtima javnog života diljem EU-a: na trgovima, u parkovima, knjižnicama, javnim zgradama itd. Javne uprave i ostala tijela koja pružaju javne usluge moći će promicati lokalne digitalne usluge: e-vladu, e-zdravstvo i e-turizam.

Na području Grada Vodica instalirano je ukupno 10 uređaja za besplatni internet na sljedećim lokacijama:
•    Trg Hrvatskih Mučenika 
•    Mali Porat 
•    Obala Vladimira Nazora
•    Zgrada Stare Škole

Tags
djelomob1.jpg