Kolovoz 10, 2021 11086

Uz novu šetnicu dugu 750 metara dobit će se cjelina od gotovo osam kilometara staze od Srime do Sovlje

Do sljedećeg ljeta Vodice i Tribunj spojit će se šetnicom uz more

Ocjeni sadržaj
(27 glasova)

Već sljedeću turističku sezonu mogli bi imati uređenu šetnicu od Srime do Sovlje dugu gotovo osam kilometara duž obale. Naime, upravo je tijeku izrada troškovnika za dionicu šetnice duge 750 metara koja kreće od Blata, a spaja se s Tribunjom. 

-    Ovom šetnicom konačno bi se uredio zapušteni dio koji vodi do Tribunja i napravila cjelina jedne staze koja vodi sve od Srime do Sovlja i koja bi onda bila duga 7 – 8 kilometara što je zaista raritet na našim prostorima, istaknuo je Ante Cukrov, gradonačelnik Grada Vodica. 

Uz šetnicu, koja bi krenula točno od Ville Marijane u Blatama, posadit će se drvored za što više hlada, ali i postaviti pametne klupe. Njena trasa ići će isključivo po terenu u vlasništvu Grada Vodica, uz privatne parcele. Ovaj projekt uvod je u veliko uređenje cijele plaže Blata - Bristak, a nadovezuje na postojeću šetnicu Tribunj Sovlja.

-    Općina Tribunj će završiti šetnicu sa svoje strane koja se spaja s nama. Međusobno smo razmijenili projekte kako bi šetnice bile u potpunosti usklađene. Nakon izrade troškovnika, projekt će biti prikazan na Gradskom vijeću. Vjerujemo da će biti prihvaćen kako bismo na jesen odmah mogli krenuti u raspisivanje javne nabave i do sezone 2022. imati spojeno Vodice i Tribunj, kazao je gradonačelnik Cukrov.

Kad se utvrde točno potrebna financijska sredstva, Grad Vodice aplicirat će se na više različitih fondova.

djelomob1.jpg