Rujan 24, 2014 1902

Počinje kontrola energetske učinkovitosti javne rasvjete

Fotografija: Ilustracija Fotografija: Ilustracija
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Grad Vodice potpisao je ugovor o zajedničkom financiranju provedbe energetskog pregleda javne rasvjete na području Grada Vodica s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ugovor je vrijedan 85 000,00 kuna, a Fond će ga sufinancirati u 40% iznosu, odnosno s 34 000,00 kuna, dok će ostatak novca izdvojiti Grad iz proračuna. Naime, radi se o zakonskoj obavezi lokalnih zajednica, prema Zakonu o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji, koja obuhvaća provođenje energetskih pregleda javne rasvjete, kako u samim naseljima, tako i na cestama izvan naselja i to najmanje jednom u pet godina, računajući od dana dostave posljednjeg izvješća o energetskom pregledu.

Ovim su ugovorom osigurana sredstva za provedbu pregleda na području Vodica, Gaćeleza, Čiste Male, Čiste Velike, Grabovaca i, u otočnim mjestima Šepurini i Prvić Luci te izrada izvještaja s preporukama kako i kojim redoslijedom poduzimati mjere kojima bi se optimalizirao utrošak električne energije i s pokazateljima mogućih ostvarenih ušteda.

Izvor vijesti: Grad Vodice

djelomob1.jpg