15 Lis 2015 Grad Vodice Ilustracija/ Foto iz zraka Šibenik
  2461

Problem buke u Vodicama: Komunalnim redarima dozvoliti vršenje nadzora prema prijavama

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 15 Listopad 2015 12:32

U namjeri da turistička sezona prođe sa što manje problema i nezadovoljstva, Grad Vodice je, početkom kolovoza, pozvao sugrađane da dostave pismena mišljenja, primjedbe i prijedloge vezane za novi Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti kojim su omogućene veće ovlasti Gradskog vijeća u propisivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata u zatvorenom i otvorenom prostoru iza ponoći. Poziv je bio otvoren sve do 15. rujna, a svoje primjedbe i prijedloge dostavili su samo dva građana i Udruženje obrtnika Vodice i Tribunj.

Primjedbe građana odnosile su se na dozvoljeno držanje zvučnika na javnim površinama i na pročeljima ugostiteljskih objekata sa kojih se glazba pušta i nakon 1.30 sati, na dopuštenje dano ugostiteljima da organiziraju koncerte i nastupe žive glazbe, a naglasili su i problem vezan za rad noćnog kluba Exit na otvorenom do 5 sati ujutro.

Prema njihovom mišljenju, problemi buke u noćnim satima, mogli bi se riješiti tako da se u razdoblju od 01. studenog do blagdana Uskrsa skrati radno vrijeme za petak i subotu s dosadašnjih 2:00 na 1:00 sat iza ponoći jer bi se na taj način postiglo da mladi počnu izlaziti ranije.

Nadalje, predlažu izmjenu članka Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti kojim se propisuje da gradonačelnik može na zahtjev ugostitelja odrediti drugačije radno vrijeme radi organiziranja prigodnih proslava, zatim predlažu dopuštanje upotrebe elektroakustičkih i akustičkih uređaja na otvorenom prostoru ugostiteljskih objekata najdulje do 1:30 sati te da se i u zatvorenom prostoru propiše ograničenje upotrebe takvih uređaja, osim za one ugostiteljske objekte koji ispunjavaju uvjete za rad noću.

Također zahtijevaju da Grad Vodice kao vlasnik javnih površina sukladno Zakonu o vlasništvu podigne tužbu zbog imisija, konkretno buke i sukladno Zakonu o obveznim odnosima ekološku tužbu te zahtijevaju javno očitovanje Grada Vodica na dopis Sanitarnog inspektora budući u istom nije naveden najvažniji podatak, odnosno doba dana kada je izvršeno mjerenje buke ispred Makine.
Građani predlažu i nekoliko izmjena Odluke o komunalnom redu; traže definiranje pojma „zvučna reklama" te propisivanje postupka davanja odobrenja za postavljanje zvučnika na javnim površinama tako da se limitatori, osima na pojačala, moraju postaviti i na svakom zvučniku.

Udruženje obrtnika Vodice i Tribunj predložilo je izmjenu Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti kojom se propisuje ovlast gradonačelnice da skrati radno vrijeme pojedinog ugostiteljskog objekta ako nadležna inspekcija ili policija utvrdi postojanje dva ili više prekršaja u razdoblju od dva mjeseca.

Prema njihovom prijedlogu taj bi se rok trebao skrati na 30 dana budući da je dosadašnjih 60 dana s obzirom na trajanje turističke sezone predugo vremensko razdoblje. Također predlažu da se i komunalnim redarima dozvoli vršenje nadzor prema prijavama, budući da inspekcija i policija često nisu u mogućnosti odmah izaći na uviđaj.

Naglašavaju da bi se takvom odlukom puno postiglo, budući da inspekcija nadzor provodi u okviru svog redovnog radnog vremena od 07:00 do 15:00 sati, kad problem buke zapravo i ne postoji.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'
  Information
  Podijeli
  Information

  Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close