07 Ožu 2010
  3059

Turistička tura kroz Drugi svjetski rat

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svi 2014 21:05

tura2svratTuristima će se u Vodicama uskoro zaista isplatiti doći. Ne zato što će tamošnji hoteli dobiti koju zvjezdicu više ili zato što će procvjetati noćni život, niti zato što će plaže biti još uređenije, more još čišće, a cijene niže. U taj „šampion turizma“, višestruko nagrađivan plavim i inim cvjetovima, gosti neće dolaziti ni zbog naglo procvjetalog kulturnog života, niti zbog proširenja gastronomske ponude u tamošnjim restoranima. Ne, ništa od toga.PROŠIRENJE TURISTIČKE PONUDE

Turisti će ubuduće godišnji odmor provoditi u Vodicama jer će im se tamo pružiti jedinstvena prilika da u pauzi između dva odlaska na plažu dobiju besplatnu lekciju iz povijesti, i to iz one bliže povijesti, kada su na ovim prostorima ratovali partizani, Nijemci, talijani, ustaše, četnici, domobrani i ostali koji su 1941. uzeli oružje u ruke. Sastavni, ili bolje rečeno, osnovni dio te lekcije iz povijesti bit će takozvana  turistička tura kroz Drugi svjetski rat, a koja će uključivati posjet dvama spomenicima podignutim akterima iz tog burnog razdoblja. Jedan od tih dvaju spomenika već je odavno podignut, u samom centru grada, i već je postao prepoznatljiv simbol Vodica i neizbježan motiv na razglednicama i turističkim katalozima. Riječ je, naravno, o spomeniku na rivi, podignut u čast Vodičanima poginulim u narodnooslobodilačkoj borbi. Drugi eksponat buduće turističko – povijesne ture, službenog naziva Spomenik žrtvama jugoslavenskog komunizma, bit će postavljen uskoro, i to svega nekoliko stotina metara od onog prvog, antifašističkog.


UVID U POVIJESNU ZBILJNOST
Gosti iz cijele Europe tako će u svega petnaestak minuta, pješice ili onim turističkim vlakićem koji kruži vodičkim ulicama, moći obići oba monumenta i dobiti uvid u vodičku „povijesnu zbiljnost“. A, kako bi im bilo jasnije tko je tu protiv koga i za koga ratovao, Turistička zajednica grada Vodica trebala bi raspisati natječaj za dva nova vodiča. S tim da bi jedan bio angažiran iz Udruge antifašističkih boraca, a drugi iz Društva ratnih vetrana „Hrvatski domobran“.

 

Vijest prenesena sa: www.novi-tjednik.hr

Izvorni link

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close