Bumba top desk
03 Svi 2010
  2886

Vodički građevinari: Dozvolite nam raditi u sezoni

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svi 2014 21:05
vodicegradjevinariVodički građevinari su putem Udruženja obrtnika Vodice od tamošnje gradske vlasti zatražili da razmisli o ukidanju Odluke o zabrani obavljanja građevinskih radova za vrijeme turističke sezone, tvrdeći kako im se time zadire u pravo na rad, te je u tom smislu u suprotnosti s ustavnim pravom na rad, kao i sa Zakonom o obrtu po kojem je obrtnicima ostavljena mogućnost izbora da svoj obrt mogu obavljati preko čitave godine ili sezonski.

ZATVARANJE OBRTA

- Mišljenja smo da zabrana obavljanja građevinskih radova u vrijeme gospodarske krize, koja je posebice pogodila građevinsku djelatnost, a što se očituje većom odjavom građevinskih obrta u zadnjih godinu dan, ta rad na crno koji je posebice raširen u ovoj djelatnosti, otežava i onako težak položaj građevinara, te će dovesti do daljnjeg opadanja broja obrt koji se bave tom djelatnošću – stoji u očitovanju predsjednika Udruženja obrtinka Vodice Zrinski Ivasa.
U njime piše i kako se povodom ovog problema Udruženje više puta u zadnjih nekoliko godina obraćalo Gradu pokušavajući inicirati izmjene navedene Odluke o komunalnom redu ukazujući na probleme koja ista uzrokuje građevinarima.
Vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev kaže kako je upravo na inicijativu Udruženja najnovijom Odlukom o komunalnom područje Vodica podijeljeno na tri zone kada je riječ o zabrani građevinskih radova, pa primjerice, zabrana u centru vrijedi tijeko cijele sezone, a preko magistrale i u zaleđu radovi se mogu obavljati tijekom cijele godine.

TEŠKO JE ZADOVOLJITI SVE STRANE

- Jako je teško u jednom turističkom mjestu donijeti odluku kojom bi svi bili podjednako zadovoljni. S jedne strane imamo Turističku zajednicu koja inzistira da se gostima osigura mir i tišina, a s druge strane građevinare koji i u ljetnim mjesecima moraju podmirivati svoje obveze prema državi, lokalnoj samoupravi i radnicima. Stoga smo prošle godine i donijeli odluku kojom smo područje grada podijelili na tri zone – kazala je gradonačelnica.
Međutim, građevinari smatraju kako i ovako koncipirana zabrana ne mijenja mnogo situaciju.
- Ista ostavlja prostor za manipulaciju iz razloga što su građevinari do sada od strane građana prijavljivani komunalnim redarima i zbog najmanjih radova, bez obzira u kojoj se zoni obavljali, jer neki građani i gosti smatraju da im se treba osigurati apsolutni mir za vrijeme sezone, bez obzira na zone kao i činjenicu da obrtnik tim radovima osigurava egzistenciju, odnosno, ostvaruje pravo na rad – stoji u pismu Udruženja.

Vijest i slika prenesena sa portala Novog tjednika

Izvorni link

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima
  Information
  Podijeli
  Information

  Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close