05 Svi 2010
  1707

Dodijeljena priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svi 2014 21:05
nagradjeni03052010Na svečanoj sjednici vodičkoga Gradskog vijeća u povodu Dana grada Vodica i blagdana sv. Jeline, njegove nebeske zaštitnice, dodijeljena su priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama.

Ove godine bilo ih je neuobičajeno mnogo jer se nagrade posljednje dvije godine nisu dodjeljivale. U Kulturnom centru Vodice okupili su se slavljenici i gosti, predstavnici Šibensko-kninske županije, gradova i općina.

Nakon kratkog pozdravnoga govora župana Gorana Pauka, predsjednika GV-a Vodica Ante Ćorića te gradonačelnice Branke Juričev-Martinčev, Nagrada za životno djelo uručena je Vicku Bareši za osobit uspjeh u razvoju i unapređenju akcija darivanja krvi.

Nagrada Grada Vodica, pak, pripala je prof. Ivanu Ševerdiji za osobit doprinos u odgojno-obrazovnoj djelatnosti, Slavku Grubeliću za iznimnu hrabrost i požrtvovnost u spašavanju ljudskih života, te Dinku Cukrovu za osobit doprinos u darivanju krvi.

Za doprinos u davalaštvu krvi Plaketu Grada Vodica primili su i Goran Ivas i Slavko Mičić, a Alen Bračanov dobio ju je za uspješan rad i promicanje sporta za osobe s tjelesnim oštećenjem.

Plaketa je pripala i Tončiki Cukrov za izniman doprinos u očuvanju vodičke kulturne baštine, Crkvenim pučkim pjevačima iz Prvić Šepurine za očuvanje tradicionalnog napjeva, Anti Mačukatu za dugogodišnji rad i doprinos u glazbenoj kulturi, Goranu Radinu Mačukatu za dugogodišnji doprinos u unapređenju i razvoju rukometnog sporta, Toniju Petrovu za ostvarene rezultate i osobit doprinos u razvoju biciklističkog sporta, juniorskoj ekipi Ženskoga košarkaškoga kluba Vodice za postignute natjecateljske rezultate u košarci, Rini Čičin Karlov, te Ivi Birin i Brunu Petkoviću za postignute natjecateljske rezultate u taekwondou i kick-boxingu.

Grb grada Vodica dobio je dugogodišnji vodički prijatelj Gerhard Lai, umirovljeni zapovjednik profesionalne vatrogasne postrojbe okruga Baden Wurttemberg, za potporu i pomoć u opremanju DVD-a Vodice.

Svečanost su uveličale članice ženske klape "Oršulice", a svoj doprinos obilježavanju Dana grada večernjim je koncertom dala i klapa "Bunari" sa svojim gošćama iz ženske klape "Neverin".

Vijest prenesena sa portala Slobodne Dalmacije
Tekst: M. Jurković
Photo: Marija Mihić
Direktan link na članak

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close