21 Stu 2020 Pixabay
    810

Nastavljen pad broja zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama, najveći je prisutan u Šibensko-kninskoj županiji

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj je krajem rujna bilo 192.295 zaposlenih, što je za 3,9 posto ili 7.907 manje nego krajem kolovoza, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).U obrtu je krajem rujna bilo 174.145 zaposlenih, što je 4,3 posto ili 7.903 manje nego u kolovozu.

Broj zaposlenih u djelatnostima slobodnih profesija je smanjen za četiri osobe, na 18.150.

Statistika pokazuje da je broj zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama na mjesečnoj razini porastao u tri područja djelatnosti i kreće se od 0,2 posto u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi, do jedan posto u obrazovanju.

Broj zaposlenih pao je u 15 područja djelatnosti, u rasponu od 0,1 posto u javnoj upravi i obrani; obveznom socijalnom osiguranju, do 15,6 posto u pružanju smještaja te pripremi i usluživanju hrane. Broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju ostao je na kolovoškoj razini.

Četiri su djelatnosti unutar obrta i djelatnosti slobodnih profesija koje su u rujnu generirale više od 20 tisuća zaposlenih, a najviše je ljudi krajem devetog mjeseca radilo u ugostiteljstvu i turizmu, 28.060 (15,6 posto manje nego mjesec ranije), u prerađivačkoj industriji bilo je 25.424 zaposlenih, što je 1,3 posto manje nego u mjesecu ranije, trgovini 22.397 (četiri posto manje), a u građevinarstvu 21.890,  0,8 posto manje nego u kolovozu.

Statistika po županijama pokazuje da je broj zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama u rujnu u odnosu na kolovoz porastao u devet županija i kreće se od 0,1 posto u Brodsko-posavskoj i Vukovarsko- -srijemskoj, do 0,7 posto u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Broj zaposlenih pao je u deset županija i taj pad kreće se od 0,2 posto u Gradu Zagrebu do 10,9 posto u Šibensko-kninskoj županiji. U Virovitičko-podravskoj i Osječko-baranjskoj županiji broj zaposlenih ostao je na razini iz kolovoza.

Izvor: N1/mojposao.net

  

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close