Siječanj 17, 2021 1113

Pokreće se nova nacionalna oznaka sigurnosti u uvjetima pandemije pod nazivom „Safe Stay in Croatia“

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Kako bi se turisti osjećali što sigurnije za 20-ak dana Ministarstvo turizma pokreće novu nacionalnu oznaku sigurnosti u uvjetima pandemije pod nazivom Safe Stay in Croatia (siguran boravak u Hrvatskoj).

Kako doznaje Jutarnji list u pripremi su sigurnosni protokoli za smještajne i ugostiteljske objekte, uključujući i za dionike nautičkog turizma, oznaka će biti usklađena s preporukama HZJZ-a. 

Dodjeljivanje oznaka planirano je početkom veljače, a Ministarstvo turizma vodit će evidenciju subjekata s nacionalnim oznakama te provoditi provjere pridržavanja mjera.

Na novoj oznaci zajedničkim snagama rade sam sektor, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, a sve aktivnosti su u skladu s protokolima Svjetskog turističkog vijeća (WTTC).

 

-    Imat ćemo dvije vrste oznaka Safe travels - onu WTTC-a i nacionalnu. Na listi će se nalaziti hoteli, marine, OPG-i, privatni smještaj, zračne luke i trajekti. Već smo se dokazali kao sigurna destinacija jer se u ljeto 2020. nijedan turist nije zarazio u hotelima - istaknula je Ivana Crnić, glasnogovornica Ministarstva turizma za Jutarnji list
 

djelomob1.jpg