Srpanj 19, 2021 1704

Do sada cijepljeno 47,1 posto odraslog stanovništva

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Do sada je u Hrvatskoj cijepljeno 47,1% odraslog stanovništva. Taj se broj dnevno povećava za samo nekoliko decimala što, naravno, nije dovoljno da bismo što prije postigli znatno veći postotak cijepljenog stanovništva. 

Novinarka HRT-a Margareta Jozinović je za središnji Dnevnik izvijestila sa Zagrebačkog velesajma gdje su se I danas cijepili građani kako je odaziv dobar te kako se u poslijepodnevnoj smjeni od 14.30 do 19.30 cijepilo 3100 osoba.

Nada Ferenčić Vrban, dr.med., naglasila je kako su zadovoljni odazivom na cijepljenje. Istaknula je kako cjepiva ima dovoljno te je pozvala građane da se odazovu na javni poziv ili putem obiteljskog liječnika ili da se prijave na telefon 0800 0011 za cijepljenje prvom dozom, ali I one koji se trebaju cijepiti drugom dozom.

Istaknula je da je velika potražnja za cjepivom Johnson&Johnson te da je to cjepivo dobro kao I sva druga, ali ga je potrebno samo jedna doza pa se to građanima čini dobrim.

Na pitanje kakav nas tjedan očekuje glede cijepljenja, Ferenčić Vrban je rekla kako je za sutra predviđeno AstraZeneca I Pfizer cjepivo, u srijedu je opet Pfizer, za četvrtak Moderna I Johnson&Johnson, te u petak I subotu kada je javni poziv,cijepi se Moderninim cjepivom, a svi su građani dobro došli.

Izvor: HRT

djelomob1.jpg