Srpanj 22, 2021 561

U usporedbi s konkurentima Hrvatska je najsigurnija turistička destinacija. Zadržimo taj status!

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ministar Vili Beroš najavio je uključivanje ljekarni u proces cijepljenja koje će također izdavati i covid potvrde.

- U dvotjednom razdoblju, od 5. do 18. srpnja, najviše novooboljenih zabilježile u Zadarska, Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska županija, te Grad Zagreb. Pomno pratimo razvoj situacije u svijetu i EU-u te shodno tome prilagođavamo epidemiološke mjere koje se odnose na ulazak putnika u zemlju, kao i funkcioniranje društvenih aktivnosti, rekao je ministar Vili Beroš na sjednici Vlade. Upozorio je na lako širenje nove varijante virusa i više manjih žarišta koja 'vrlo brzo mijenjaju brojke u čitavim županijama.

Dodao je da je situacija u bolnicama povoljna, uz izuzetak pojedinih bolnica u Dalmaciji. Za cijepljenje utrošeno je 2,9 milijuna doza, a radi povećanja dostupnosti ministar najavljuje uključivanje ljekarni u proces cijepljenja koje će također izdavati i covid potvrde.

- Više malih žarišta vrlo brzo mijenja sliku cijelih županija. Zaključak je vrlo jasan, stabilnost stoji na četiri stupa obrane - cijepljenju, epidemiološkim mjerama, edukaciji i osobnoj odgovornosti, istaknuo je.

 

Dodao je da je u skupini starijih od 80 godina 45 posto necijepljenih te ih je pozvao da se cijepe.

 

djelomob1.jpg