Srpanj 26, 2021 1202

Nove, strože mjere od danas su na snazi

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Strože mjere vrijede za četiri dalmatinske županije, odnosno za Splitsko-dalmatinsku, Zadarsku, Dubrovačko-neretvansku, Šibensko-kninsku, te Primorsko-goransku, Istarsku i za dio Ličko-senjske - Karlobag, Senj i Novalju. Na okupljanjima na kojima nemaju svi COVID potvrdu može biti najviše 50 ljudi, na svadbama 15. Za sajmove je potrebna dozvola lokalnog ili županijskog stožera, a za sportska natjecanja digitalna COVID potvrda.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji epidemiološka situacija ni danas nije dobra.

- Ne bi htio da se diže tenzija, ali opća epidemiološka situacija nije dobra. Dnevno imamo 50-ak novooboljelih, to su uglavnom mlađi ljudi koji ipak završavaju u bolnici. Dio ipak treba našu terapiju i kisik, premda su to osobe od oko 42-44 godine, rekao je prim. dr. sc. Ivo Ivić, predstojnik klinike za infektologiju KBC-a Split.

Bude li se epidemiološka slika nastavila pogoršavati, teško ćemo izbjeći crvenu boju na europskoj koronakarti i zato treba biti oprezan, upozorio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Kaže kako je u zemlji 870 tisuća gostiju i da smo i dalje najsigurnije odredište na Mediteranu. 

 

Stožer: 125 novih slučajeva zaraze, nema preminulih

I dalje raste broj novozaraženih, a ako se tako i nastavi, teško ćemo izbjeći crvenu boju na europskoj korona listi

Delta-soj brzo se širi pa na samom jugu Hrvatske županijski stožer apelira na suzdržavanje od velikih okupljanja. Nove mjere trajat će do 15. kolovoza, a svi događaji na Jadranu moraju biti završeni do ponoći. 

Izvor: HRT

djelomob1.jpg