Srpanj 30, 2021 1226 Pixabay/Dukat.hr

Sve više proizvoda povlači se sa polica trgovina zbog prisustva pesticida

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ministarstvo poljoprivrede u petak je izvijestilo potrošače o opozivu četiriju vrsta sladoleda u različitim pakiranjima, zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu njihove proizvodnje.

Ministarstvo navodi da je dobavljač, Mars Hrvatska d.o.o., iz opreza opozvao proizvode Snickers xtra ice cream bar 66 g -single, Snickers ice cream bar 48g - 6 pack box, Twix ice cream bar 47g - single, Twix ice cream bar 34,2g - 6 pack box, Bounty ice cream bar 39,1g - 6 pack box i M&Ms peanut ice cream stick 62g - single.

Opozvani proizvodi različitih su datuma isteka roka i broja serije te je uz obavijest objavljena i tablica opozvanih proizvoda. Proizvodi nisu u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 396/2005 o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ.

Distributer proizvoda je Stanić d.o.o. Ovo nisu jedini proizvodi koje je povuklo Ministarstvo iz istog razloga.  

 

Objavili su ranije da je i proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opozivao svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i  Dukatos  jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.

 

djelomob1.jpg