Rujan 15, 2023 2536

Hoteli Vodice ostvarili prihod od više od 2,2 milijuna eura, spremni za ozbiljnije investicije

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Na godišnjoj skupštini Hotela Vodice, održanoj u Hotelu Punta, predstavljeni su rezultati za 2022. godinu. Nakon turbulentnih godina s promjenama u vlasničkoj strukturi i problemima na Trgovačkom sudu u Zadru, Hoteli Vodice su 2021. doživjeli stabilizaciju. Trenutačni većinski vlasnik je tvrtka Rudan s 75,45% udjela, dok NLB InterFinanz AG iz Zuricha ima 21,04% udjela.

Vladan Zubak, predsjednik uprave tvrtke Hoteli Vodice, izjavio je da su rezultati za 2022. godinu više nego zadovoljavajući. Ostvarili su poslovne prihode od 16,8 milijuna kuna, što je oko 2,2 milijuna eura, što je rast od 46,97% u odnosu na prethodnu godinu. Također, imali su i rast operativne dobiti od 33%. Uprkos problemima izazvanim nestabilnošću vlasničke strukture i pandemijom COVID-a, Zubak ističe da tvrtka sada ulazi u bolje razdoblje i da će Hotel Punta uskoro zablistati punim sjajem.

Za ovogodišnju sezonu, Zubak je otkrio optimistične prognoze, s pohvalama za rast noćenja od 2% i rast prihoda od 36,9% u prvih osam mjeseci. Ovaj pozitivan trend pripisuje promjeni u prodajnoj politici i sinergiji s tvrtkom Rudan. Zubak također naglašava da financijska stabilnost omogućuje planiranje budućih investicija, poput ulaganja u dodatnih 60 smještajnih jedinica u Villi Arausi.

Izvor: Jutarnji list

djelomob1.jpg