Listopad 16, 2019
21 Svi 2015
    1528

Pogledajte interaktivni prikaz nove osobne karte koja će biti skuplja i vrijedit će kraće od dosadašnje

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Hrvatski Sabor danas je između ostalog raspravljao o novoj elektroničkoj osobnoj iskaznici. Jedna od većih kritika na račun nove iskaznice je da smo prije imali običnu koja je trajala deset godina, a sada imamo 'svemirsku', skuplju, koja će vrijediti dvostruko kraće, piše HRT.

 

U vrijeme papira, olovke, indiga i plastificiranog kartona iskaznica je vrijedila 10 godina, a sada se to u vrijeme elektronike skraćuje, prosvjedovao je laburist Dragutin Lesar.

Pribavljanje osobne iskaznice sada stoji 48,5 kuna, a procjenjuje se da će cijena osobne iskaznice s čipom biti oko 75 kuna.

Osobna iskaznica sadržavat će elektronički nosač podataka (čip) na kojemu će biti pohranjeni podaci, ispisani u vizualnoj zoni kartice osobne iskaznice, a uz to na čip će se moći pohraniti jedan ili dva certifikata - identifikacijski i potpisni.

Nove osobne iskaznice s čipom i certifikati bili bi obvezni za sve starije od 18 godina, a stariji od 65 godina moći će birati žele li obnavljati certifikate. Oni koji su već sa 65 godina ostvarili pravo na trajnu osobnu iskaznicu elektroničku će tražiti samo ako to žele, rekao je zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković.

djelomid1.jpg

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close