Listopad 30, 2015 3485 GDCK Šibenik GDCK Šibenik

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Šibenik proveli tjedan dana pomažući migrantima u Opatovcu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Petero volontera Gradskog društva Crvenog križa Šibenik; Nabil Bach Khojah, Zoran Lepur, Božidar Alviž, Marko Mrdeža i Nina Medić, boravili su od 16. do 22. listopada u izbjegličkom kampu u Opatovcu gdje su sudjelovali u podjeli humanitarne pomoći i ostalim poslovima zbrinjavanja migranata. Šibenski volonteri bili su smješteni u vatrogasnom domu u Lovasu, zajedno s ostalim volonterima Crvenog križa iz cijele Hrvatske.

Tijekom tjedan dana pomagali su migrantima dijeleći im hranu, odjeću i druge potrepštine u izbjegličkom kampu u Opatovcu, željezničkom kolodvoru u Tovarniku te na samoj granici Hrvatske i Srbije. Nabil Bach Khojah, Sirijac s vodičkom adresom, volontirao je u kampu kao prevoditelj.

- Rad u izbjegličkom kampu možda je na momente bio naporan, ali boravak tamo bio je nevjerojatno životno iskustvo. Upoznali smo puno dobrih ljudi, što emigranata što volontera iz drugih dijelova Hrvatske, koji su bili ujedinjeni u svom cilju. Svakako preporučamo svima da se, ako imaju vremena i volje, na neki način uključe u akciju pomaganja migrantima tijekom izbjegličke krize.
Volontera gore fali i svaka pomoć je dobrodošla – poručuju šibenski volonteri.

Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik osiguralo je volonterima prijevoz, opremu i smještaj te su djelatnice cijelo vrijeme bile u kontaktu s volonterima, brinući se o njima i provjeravajući je li sve u redu.
Svi volonteri ističu da su tijekom volontiranja stakli jedno iznimno vrijedno iskustvo pomažući ljudima kojima je pomoć potrebna, ali kako su volontirajući i oni naučili neke životne lekcije. Većina volontera koji su se vratili iz Opatovca stoga će se ponovno uključiti u akciju pomaganja migrantima.

Poslijednja izmjena dana Petak, 30 Listopad 2015 21:39
djelomob1.jpg