Vodičanin Igor Friedrich na listi Domovinskog pokreta: Nadam se velikom uspjehu, u anketama jako dobro stojimo, a stanje na terenu još je i bolje

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Subota, 04 Srpanj 2020 00:05

Igor Friedrich rođen je 1976. godine u Virovitici, a od 2004. živi u Vodicama. Sretno oženjen te ponosni otac četiri sina. Diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Ravnatelj je Ekonomske škole Šibenik gdje je prethodno radio kao vjeroučitelj. 

U jednom mandatu bio je predsjednik, a sada tajnik Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika biskup Srećko Badurina. Jedan je od pokretača molitvene inicijative 40 dana za život u Šibeniku. Tijekom referenduma o ustavnoj definiciji braka bio je zamjenik koordinatora za Šibensko-kninsku županiju te kasnije koordinator referendumske inicijative za otkazivanje Istambulske konvencije. Aktivan je i u mnogim drugim građanskim inicijativama. U župi Našašća sv. Križa u Vodicama 12 godina bio je voditelj zbora mladih Fides et vitae te zajedno sa suprugom već desetu godinu vodi Obiteljsku zajednicu sv. Ivana Pavla II.

Tko su Hrvatski suverenisti? Kako biste ih predstavili građanima Vodica?

Od početka svog djelovanja Hrvatski suverenisti djelovali su pod geslom „Zajedništvo nema alternativu“. Pozivali su na zajedništvo svih političkih opcija koje dijele iste domoljubne i demokršćanske vrednote. Zauzimaju se za jačanje suvereniteta Republike Hrvatske na svim poljima. Prvi su podržali Miroslava Škoru na predsjedničkim izborima koji je u Vodicama osvojio 1054 glasa ili 25,78 %.

Domovinski pokret prepoznao je potrebu zajedništva kao i mnogi drugi relevantni politički akteri. Svi zajedno sada smo ozbiljna politička snaga koja može i zna hrvatskim građanima donijeti prijeko potrebne promjene. Promjene koje će našim mladim obrazovanim poduzetnicima omogućiti da svoje znanje i sposobnosti koriste unutar domovine; promjene koje će im omogućiti zasnivanje obitelji ovdje te stvaranje budućnost na domaćem tlu.

Podsjetio bih da su Suverenisti na izborima za Europski parlament prije nešto više od godinu dana u Vodicama ostvarili jedan od najboljih rezultata u Šibensko-kninskoj županiji osvojivši 14,45% glasova te postali treća politička snaga u gradu. Slične rezultate ostvarili su i u Primoštenu, Bilicama, Šibeniku, Pirovcu… Hrvatski suverenisti i Domovinski pokret nova su politička snaga koja od svog nastajanja ima uzlaznu putanju u hrvatskom političkom prostoru.

Što očekujete od izbora?

Nadam se velikom uspjehu! Domovinski pokret i Hrvatski suverenisti u anketama jako dobro stoje. Stanje na terenu još je i bolje. Ovih dana aktivno obilazimo našu izbornu jedinicu, susrećemo se s građanima koji izvrsno reagiraju. Posebno smo toplo dočekani u Šibeniku na otvorenju Poljane. Ipak je to rodni grad Hrvoja Zekanovića, nositelja naše liste. Hrvoje je spiritus movens mnogih projekata koji su obogatili Šibenik. Osobito se istaknuo svojim djelovanjem u Društvu za očuvanje Šibenske baštine „Juraj Dalmatinac“. Jedan je od najaktivnijih saborskih zastupnika iz našeg kraja.

Čast mi je biti na listi s njim, s našim damama Ljiljanom Zmijanović i Karolinom Vidović Krišto te naravno sa svima ostalima. Vjerujem da će građani na ovim izborima prepoznati listu Domovinskog pokreta kao onu koja će ih istinski zastupati u saboru te znati voditi državu osluškujući bȉlo svog hrvatskog naroda.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava dolaskom na otvorenje Poljane podrzao Hrvoja Zekanovića i kandidate liste broj 9.

 

Kakav program nam nudi Domovnski pokret i Hrvatski suverenisti ?

Ovih dana imali smo prilike slušati naše predstavnike o mnogim važnim temama, od gospodarstva, kulture, odgoja i obrazovanja, poljoprivrede… Za ovu priliku istaknu bih nekoliko naših programskih točaka:

-    Neovisni Glavni državni odvjetnik
-    Decentralizacija, uz reformu javne uprave
-    Preferencijalno birani zastupnici i elektroničko glasovanje za sve
-    Održivi model samodostatnosti u proizvodnji hrane
-    Živo selo, zdrava domaća hrana
-    Digitalizacija javnog sustava i gospodarstva
-    Smanjenje poreza i parafiskalnih nameta
-    Veća minimalna plaća i mirovine
-    Briga o braniteljima i rješavanje pitanja nestalih
-    Spojimo fakultete i poduzetništvo
-    Vratimo našu djecu u Hrvatsku
-    Provedimo referendume, a ne zabrane

Ja osobno najviše bih se posvetio suvremenim odgojno obrazovnim izazovima jer u tom području imam najviše znanja i iskustva.

Za kraj:

Dragi Vodičani, izborne liste Domovinskog pokreta su liste s najviše branitelja, liste s najviše žena, najviše mladih, najviše doktora znanosti, najviše visoko obrazovanih, te liste s najviše poduzetnika. To su ljudi koji su se već dokazali svojim radom izvan politike te sada svojim znanjem i iskustvom žele dati doprinos razvoju Hrvatske. 
Domovinski pokret – Zato što svoje volim!

SPONZORIRANO
 


Najnovije
 • Litretavanje na Novu godinu: S nadom ulazimo u 2021.
  Information
  Podijeli
  Information

  Litretavanje na Novu godinu: S nadom ulazimo u 2021.

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close