Svi 10, 2021 1020

Iza moje kandidature za župana stoji 13 koalicijskih lista, 10 kandidata za načelnike i gradonačelnike i 22 saborska zastupnika. Snažan pobjednički tim !

Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

Ivica Ledenko inženjer elektronike i diplomirani inženjer telekomunikacija zaposlen kao manager u IT sektoru. Oženjen otac dvoje djece, rođen i odrastao u Vodicama gdje i danas živi. Kao predsjednik Loze Nezavisne liste dobio je snažnu podršku u Mostu sa kojim surađuje još od 2013. godine a također i Domovinskog pokreta u kandidaturi  za župana Šibensko kninske županije.

Na čemu se bazira Vaš program ?

Okosnica programa ''Županija izvrsnosti '' kojom želim zadobiti povjerenje stanovnika Šibensko kninske županije ide u smjeru osiguravanja jednakih uvjeta za školovanje djece, rad za radno sposobne i standard vrijedan čovjeka za najstarije. Socijalne politike za naše građena u potrebi biti će zadovoljene različitim programima, a posebno u  stvaranju  pretpostavki i za njihovo punopravno uključenje u zajednicu. Zapošljavanje kroz produženje turističke sezone , otvaranja perspektive za ulaganja i investicije te poticanje poljoprivrede i malog – srednjeg poduzetništva su poluge kojima to mislim ostvariti .

Da li je moguće turizam iz sezonskog pretvoriti u cjelogodišnji  ?

Naravno , naša županija raspolaže ogromnim smještajnim kapacitetima  te ogromnom kulturnom i povijesnom baštinom te prirodnim ljepotama. Dakle imamo kapacitete i imamo snažan mamac za dolazak. Da bi iskoristili taj potencijal potrebno je snažnije ući u prostor zdravstvenog turizma. Ogroman je broj putnika starije životne (zlatne) dobi, koji traže destinacije u kojima mogu dobiti zdravstvenu dijagnostiku i liječenje, a sa druge strane iskoristiti vrijeme za posjet znamenitostima.

Riječ je o milijunskom broju ljudi koji putuju izvan sezone, a u tom kolaču mi možemo sudjelovati Potrebno je naše gradove i mjesta pretvoriti u ''frendly''  destinacije za takve posjetitelje i prilagoditi se njihovim potrebama.  Šibenska bolnica se može pretvoriti u zdravstveni resort za takvu namjenu  kapaciteti malih i velikih iznajmljivača bi se punili, a zaradom bi se gradila nova moderna bolnica za domicilno stanovništvo.

Za ovakve projekte koje su mnogi u Europi realizirali postoje mnogi izvori financiranja, od EU fondova do osiguravajućih kuća koje imaju interes u ovakvim projektima . To je sjajna prilika i treba odmah formirati tim i krenuti sa projektom. Prilagoditi i školstvo te školovati kadrove u zdravstvenoj struci  za koje bi se otvarala radna mjesta. Vodice na ovom polju ima sjajnu perspektivu .

Vodice u županijskim projektima i ulaganjima !?

Vodice kao i mnoga druga mjesta su zanemarene od sadašnjih županijskih politika . Dom zdravlja u naravi ambulanta u Vodicama se mora modernije opremiti, a zgrada pretvoriti u reprezentativniji objekt. Jedno turističko mjesto poput Vodica to zavrjeđuje. No, ono što je najvažnije je izgradnja sustava odvodnje. Nevjerojatno je da projekt započet 2005/2006 stoji, pa zar Vodice ne posjeduju ''dionice'' u Vodovodu i Odvodnji, a ipak izgradnja u Šibeniku i Rogoznici se događa a u Vodicama tapka na mjestu. Nadam se da Vodičani shvaćaju da bez promjene ovih politika i u gradu i županiji i dalje ćemo ostati na margini ulaganja.

U programu spominjete i poljoprivredu, ne ide nam baš na tom polju !?

Da nažalost nalazimo se na posljednjem mjestu po obradivosti poljoprivrednog zemljišta u RH . Na polju poljoprivrede gotovo da nismo ništa učinili . Više od 20 godina pričamo o navodnjavanju plodnih polja u našoj županiji ali se ne događa ništa. Potrebno je paralelno početi rješavati i komasaciju, zemlje zapadne Europe to pitanje su riješili prije više od 100 godina . Toliko zaostajemo Petrovo polje po svojoj veličini svakako je u fokusu da se napravi sve kako bi se privelo pravoj svrsi i učinilo podatnim i isplativim za proizvodnju poljoprivrednih kultura. Uz proces realizacije navodnjavanja, bilo bunarima bilo kanalima, potrebno je riješiti i komasaciju kako bi se osigurali svi preduvjeti za proizvodnju i potom u plasman na tržište. Ne treba govoriti da se u krugu od svega 30 – 100 kilometara može ostvariti izvoz svježe hrane , jer strani gosti koji dolaze na Jadran mogu konzumirati tu hranu praktično u samo nekoliko sati od kad je ubrana sa polja. Zamislite kako bi se to marketinški moglo prezentirati .

Kad smo kod marketinga prije nekoliko dana ste sa profesorom Petrom Gardijanom govorili o nužnosti brendiranja naše županije .

Da to je jedna od ključnih programskih točaka programa ''Županija izvrsnosti '' . Krka kao prirodni fenomen koja spaja Jadran sa najvišim vrhom u RH na Dinari, presijecajući cijelu našu županiju nameće se kao centralni brend . Pod njim možemo razvijati sve one usluge i proizvode u našoj županiji koje mogu postići veću cijenu na tržištu jer dolaze iz županije izvrsnosti . Dakako da moramo posložiti standarde i postići najveću kvalitetu proizvoda i usluga koje će biti prepoznate , pa usudio bi se reći na svjetskom tržištu, zašto ne !

Stječe se dojam da ulagači zaobilaze našu županiju, gotovo da i nema značajnijih stranih a ni domaćih investicija

Kada smo krenuli u kampanju jasno smo stavili nultu točku tolerancije na korupciju i nepotizam . To je preduvjet da zadobijete povjerenje i zainteresiranost ulagača .Strani investitori daju primjedbe i preporuke što im treba i što im smeta da bi ulagali na nekom području . To se  bilježi u tkz. Bijelu knjigu. Treba pratiti preporuke iz Bijele knjige i jasno dati do znanja  da smo spremni i fleksibilni za zelene industrije koje će se uklopiti u županiju izvrsnosti i i koje će donijeti nova kvalitetna i dobro plaćena radna mjesta . Stvaranje zdrave i pozitivne poslovna atmosfere donosi ulaganje na dobrim temeljima. Uvijek dakako treba voditi računa o održivom razvoju , ono što si baštinio iskoristi razvijaj ali i prenesi budućim generacijama .

Kakva rješenja nudite u prometnoj povezanosti županije

Nije samo modernija i brža cesta Šibenik Drniš Knin jedini način prometne povezanosti po vertikali . Tu je i modernizacija željezničkog prometa gdje bi se modernim vlak-tramvajem od Šibenika do Knina moglo za manje od sat vremena . U Europi se glavnina prijevoza između središta i periferije odvija po tračnicama , samo treba preslikati pozitivne primjere . Kad je riječ o cestovnoj vezi onda je ključno premostiti kanjon Čikole, to mora biti u realizaciji u kratkoročnom periodu i sa tim bi se već mnogo toga posložilo. Šibensko kninska županija mora nametnuti svoje potrebe u Proračunu RH, stoga je potpora mojoj kandidaturi od stranaka koje su zastupljene u Saboru sa 22 saborska zastupnika krucijalna .

Što poručiti za kraj intervju, neka Vaša osobna poruka

Dakle da rezimiram. Ukoliko budemo radili na županiji izvrsnosti , podizali standarde i privukli posjetitelje i izvan sezone imamo izuzetne prilike. Ukoliko nastavimo po starom županija koja gubi godišnje 1000 stanovnika osuđena je na prosječnosti i niže od toga. To je ogroman posao, ali ga netko mora pokrenuti  Birokratski župan to ne može i jasno je da županija treba managera, a to je polje na kojem se snalazim najbolje. Spreman sam iz svoje osobno  prilično posložene i komforne pozicije svoj  talent i naobrazbu koju sam stekao usavršavajući se u kompanija u kojima sam radio i nakon školovanja na fakultetu staviti na raspolaganje. Ja sam timski čovjek, a posao za kojeg se natječem je upravo to timski rad i uvažavanje struke.

Sponzorirana objava