Bumba top desk
24 Srp 2020
  1573

PAŠKINA "VODIČKA ĆAKULA"

Ništa kontra naših Vodica ne more ni korona, jer sezona gre, neka gre...

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Subota, 25 Srpanj 2020 03:40

PAŠKO ROKIĆ putopisac, prvićkih korijena, koji ljeta provodi u Vodicama za Infovodice pripremio je svoju "Vodišku ćakulu" o tome kako nas vide gosti i kako naš turizam prkosi koroni: čistim morem, pravim vinom i ljubaznim domaćinima.

Eto gre, neka gre, krenulo nas. Sezona nam nakon svih pehova ide od ruke. Nije ka prošla, ali je lipa ka ova unikatna, cila napravljena od gušta, neizvjesnotisti i iščekivanja u stilu: šta će biti  ako ne dođu furešti. A istina je sve se bilo urotilo baš protiv nas: korona, strana konkurencija, pad morala, pulitika,  izbori i loše vrime. 

Ali nemore ništa kontra naših Vodica, baš ka šta kažu iz naše klape "Godimenti" da su nam Vodice u duši i tilu, a posebno našim turistima koji  su jedva dočekali da se granice otvore  pa da požure na more. A sa naših ponistra vide se Zlarin, Prvić, Lupac i Tijat, a ispod volti dalmatinska pisma opet odzvanja laganini onako šoto voće. Ni Nizozemcima se ne ide doma iako ih njiovi pulitičari zovu da se vrate čim prije zbog korone.

      -Ma kakva korona, kaže mi Jens, tu bi ja i supruga mogli ostati cili život. Vodice i ovaj arhipelag sa toliko prekrasnih otoka su mi najlipši na svitu. Nema ništa bolje nego popit kavu u Marini, a onda učinit điradu do Punte i Olimpije. Ne znam šta bi nas moglo zaustaviti da lito ne provedemo u Vodicama, ispovida nam se simpatični Nizozemac koji kada je u Vodicama na litovanju ne gleda televiziju ni internet. E, evala mu jer zna čovik šta valja pa koristi svaku minut za odmorit dušu i tilo. Gori kod Olimpije je u naše Vinke iznajmija jedan lipi apartman pa guštaje po cile dane, malo na more po danu a pridveče uvati se kraja. Priča nam Jens svoju ćakulu kako je u Vodicama upozna Tripice i kako gušta u prvinskim pidočama na buzaru i dodaje.

Za sve su krivi naši domaćini šta su me jedan dan pozvali  na marendu i ponudili nas sa jednim ukusnim jelom. Nismo ni znali od čega je spremljeno. Bilo je super ukusno i sve smo pojeli. Poslije smo saznali da su to bile Tripice kada su nam nasi domacini objasnili da su spremljene od kravljih stomaka. A drugi put uvjerili su nas u vaše dobre školjke sa puno luka i petrusimena, tako da ćemo sad ubuduće ta jela potražiti u restoranu Burin, gdje smo česti gosti, na kraju nam govori Jens koji misli sa suprugom u Vodicama ostati do kraja ljeta, pa eto šta bude bit će. Misli Nizozemac Jens  kako bi u našim Vodicama mogao uskoro provoditi i svoje umiroljeničke dane, jer di to ima na svitu, toliko čistog mora, dobrog vina i ljubaznih domaćina, sve na jednom mistu u našim lipim Vodicama.

     Oliverovim stazama do Šepurine

Zna je to i pokojni velemajstor dalmatinske pisme, stari Dupin, Oliver Dragojević, koji je isto volio Vodice i Prvić Šepurinu u koju je često navraća kod svog gitariste iz banda Dupini. Tu je i nastala ona njegova lipa pisma "A kad mi dođeš ti", o čemu i danas svjedoče lipi kadrovi Šepurine u kojoj je i snimljen spot za ovaj njegov veliki hit. A Oliverovim stopama u mirnim Šepurinskim litima danas uživa i njegov kumpanjo  Tedi Spalato, pa tako i dalje u vodičkom arhipelagu odzvanja prava dalmatinska pisma, a tu u blizini rođene su i najveće hrvatske glazbene zvijezde poput: Zlarinjanina Vice Vukova, Šibenčanina Miše Kovača, Ive Patire, Zdravka Škendera, Arsena Dedića i drugih, čiji prekrasni glasovi i danas dozivaju Dalmatince da se vrate doma na rodne škoje. Tako je to kada su pisma i dobar štimung Vodičanima i Šibenčanima u krvi, a to je dobro poznato i našim dragim gostima, kao i našim neumornim vodičkim umirovljenicima kada su fešte i zajednička druženja u pitanju. Svaka čast oni bar znaju uživati, veseliti se i biti neumorni u mirovini, jer ča je život nego fantažija, baš ka šta bi zna reći nas Oliver.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • KLIKOM PO VODICAMA I SRIMI: Pogledajte kako naši mještani uživaju u šetnji nakon dva dana kiše
  Information
  Podijeli
  Information

  KLIKOM PO VODICAMA I SRIMI: Pogledajte kako naši mještani uživaju u šetnji nakon dva dana kiše

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close