Bumba top desk
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 969

05 Kol 2017
  1768

Sretan vam, sretan nam svima 22. Dan pobjede, Dan Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
0

Piše Vinko Đotlo, tajnik Udruge Hrvatski Domobran, Šibensko-Kninske županije, ogranak Vodice

 

Pedeset je godina od završetka Drugog svjetskog rata u Europi. I svijetu. No, nažalost ne i na prostorima jutvorevine koju čuva četvrta europska vojna sila, pod velikosrpskom komandom, sastavljena od „bratskih" naroda, partizana, komunista i „antifašista". Za njih Drugi svjetski rat nije završen. Nastavili su ga devedeset i prve nacifašističkom okupacijom i rušenjem hrvatskih gradova i prostora. U nagasakijsko hirošimskom sravnjenju Vukovara, pred masovnom grobnicom Ovčara, nad kolonom prognanih Vukovaraca, četničko neobrijani i neuredni velikosrpski fašisti, partizani i komunistički „antifašisti" pod petokrakom zvijezdom pjevaju: „Brate Slobo šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate".

Vrijeme prolazi i gotovo četvrtina Hrvatske je pod prljavom čizmom velikosrba, i jugoslavensko komunističko partizanskih „antifašista". Na okupiranim hrvatskim prostorima kuda je prošla Jugoslavenska velikosrpska vojska partizana i „antifašista", nema hrvatskog naroda. U tom nastavku Drugog svjetskog rata kako su velikosrbi nazivali svoj okupatorski pohod na Hrvatsku izvršen je največi zločin etničkog čiščenja, s elementima genocida, konfesiocida i kulturocida.

U ponekim zapuhivanjima Maestrala i sijevanju Bljeskova, što ih pokretala Hrvatska vojska, polako ali sigurno se oslobađaju okupirani hrvatski dijelovi.

Ljeto je 1995. svibanj je najavljivao novi život. Zraci slobode za hrvatski narod već su se pojavili na početku Marijina mjeseca. U okupiranoj Zapadnoj Slavoniji bljesnuo je Bljesak Hrvatske vojske. I najavio Oluju. U trajanju od samo 31 sat sloboda je zasjala na 500 četvornih kilometara oslobođenog hrvatskog teritorija koje je bio okupirao velikosrpski agresor. Zagrijalo je, i već tada se vidjelo da to nije kraj, već početak oslobodilačko obrambene Hrvatske vojske na putu konačne pobjede, i oslobađanje okupirani hrvatskih protora od strane velikosrpskog agresora i partizansko komunističkih „antifašista".

Stotine tisuća Hrvata su protjerani i izvan su svojih domova. Na osvojenom hrvatskom teritoriju vođe velikosrba, Nikoliči, Šešelji, Vučiči, kapetani Dragani i drugi nacifašisti igraju Žikino kolo i pjevaju ovo je Srbija.

Odlučujuča je godina za hrvatsko biti ili ne biti, opstati ili nestati. Sa okupatorom prljavu igru igra Međunarodna zajednica koja sa užitkom gleda u napravljenoj areni borbu hrvatskog nenaoružanog Davida i velikosrpskog do zuba naoružanog Golijata.

Po slobodnim dijelovima Hrvatske u hotelima i u prognaničkim centrima odzvanjaju Zdravo Marije i Očenaši okupljenih prognanika. Odjekuje najljepša, pobjednička, Marijanska pjesma hrvatskog naroda kao znak tisućljetne vjernosti Bogu.

Krunica oko vrata branitelja, i u rukama stari i mladi, postaje znak stradalničkog vremena kojeg je velikosrpski okupator nametnuo nenaoružanom hrvatskom narodu. Iz krunice koja krasi sve Hrvate u napadnutoj i dijelom okupiranoj Domovini, kao i izvan njenih Međunarodno priznatih granica, isijavaju zrake slobode.

Narod iako već godinama prognan vjeruje u povratak i slobodu. Cijeli hrvatski narod diše jednim plućima, plućima slobode koja ponekad hrabrošću hrvatskih branitelja zasja na oslobođenim hrvatskim prostorima.

Oslobađanjem okupirani hrvatskih prostora pomiče se granica prema beogradskom pašaluku Velike Srbije, koja je bila balvan revolucijom označena i dijelom uspostavljena na hrvatskom teritoriju

Virovitica-Karlovac-Karlobag.

Najveći Mimohod Hrvatske vojske održan je na Dan državnosti 30. svibnja u glavnom gradu svih Hrvata, u bijelo, Zagrebu i pokazuje snagu ujedinjenog hrvatskog naroda. Nešto se događa, nešto sprema največi hrvatski sin, državnik i vojskovođa, domoljub i europejac, istinski antifašista i eurokroatista doktor Franjo Tudman. Narod je uz Tuđmana, Tuđman je uz svoj narod.

Iz daleka, a zapravo tu u slobodnoj Hrvatskoj olujno se vrijeme sprema. Zapuhali su ga Orkan 91, Uran, Strijela, Vihor, Spaljena zemlja, Maslenica, Gusar, Skok1, i 2, Bljesak, i 4.kolovoza 1995 ujutro u 4 sata cunamijski je naletila Oluja Hrvatske vojske po okupiranim hrvatskim prostorima. I samo 72 sata trajanja očistila, u povijesti ratovanja najčiščom vojničkom pobjedom, više od 10 i pol tisuća četvornih kilometara hrvatske zemlje od velikosrpske nacifašističke prljavštine genocida, kulturocida, etničkog čiščenja i konfesiocida, kao nastavka Drugog svjetskog rata kako su taj zločin nazivali planeri Velike Srbije na hrvatskom teritoriju.

Oluja je bitka svih bitaka Hrvatske vojske u oslobađanju Lijepe Naše. Oluja je pobjednička vojna akcija nad ostatku nacifašizma.

Vojna čistoća poštivanje Međunarodnih konvencija o ratovanju Oluju čine još večom bitkom, zbog čega se ta ljepota obrane i oslobađanja analizira i uči u svjetskim vojnim učilištima.

Sve je to razlog obilježavanja današnje 22. obljetnice Oluje, svehrvatskog memoiranja i slavlja te vojne akcije Hrvatske Vojske. Hrvatskog naroda. Vojna oslobodilačka snaga Oluje je, ne samo što je oslobodila Zvonimirov grad Knin, več i u činjenici da je oslobodila velik dio, od velikosrba okupirane, susjedne Bosne, napose Bihača kojem je prijetila sudbina ubijene Srebrenice.

A o strahotama zločina kazuje slika bijega okupatora od straha susreta sa onima koje su prognali, i sa djecom ili očevima onih Hrvata koje su poubijali u konclogorima spremljenih za njih. Čak ni molečivi vapaj predsjednika Tudmana nije ih uspio zadržati. Nezabilježen povijesni primjer da žrtva moli agresora da ostane. Šantičevim zovom "ostajte ovdje" nije ih zadržao, jer počinjeni zločini bili su preveliki i prestrašni da bi se sa hrvatskim žrtvama sreli zločinci i u lice ih pogledali.

Zbog toga su im vođe u centru zločinačke SANU ideologije Velike Srbije u Beogradu i isplanirali put odlaska, kako ne bi otkrili stravičnu istinu postojanja fašističke balvan srpske republike na hrvatskom teritoriju.

Oluja_011.jpg

Oluja je kraj Drugog svjetskog rata u Europi, te napose na prostorima partizansko „antifašističke" juzajednice. No, nažalost pobijeđeni velikosrpski fašizam u Hrvatskoj nije pobijeđen i u Srbiji. Njegovi ideolozi čuvaju ga i njeguju i danas, budući da svi oni koji su ga oživili na okupiranim hrvatskim prostorima danas vode Srbiju. Zbog toga je još veća zadaća hrvatskog naroda da uči i zna, memoira i slavi, 5. kolovoz Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, i Dan hrvatskih branitelja. Dan kojeg nam nitko ne može braniti, a niti će zabraniti da ga slavimo.

A pokušavaju nam ga zabraniti poraženi nacifašisti, oni koji su okupiranu četvrtinu Hrvatske bili etnički i vjerski očistili od Hrvata, i na tim prostorima počinili zločin genocida, konfesiocida i kulturocida. Boli ih poraz kakav nije zabilježen u povijesti ratovanja, poraz koji je naša svehrvatska povijesna pobjeda. Boli ih Dan Oluje, kojeg čestitamo svim Hrvaticima i Hrvatima ma gdje bili, jer to je Dan svehrvatskog naroda. To je hrvatski Dan koji je zajamčio hrvatskim prognanicima povratak umjesto planiranog velikosrpskog trajnog progona, osigurao hrvatski opstanak umjesto isplaniranog i dijelom provedenog trajnog nestanka hrvatskog naroda. I stoga u hrvatskom narodu traje, i trajat će, svaki dan olujno slavlje 5. kolovoza.

Stoga, slavljenje Oluje mora biti dostojanstveno, bez okupatorske prljavštine primitivizma i barbarizma, mora biti na razini natovske Hrvatske, na visini civilizacije i kulture Europske Unije, u koje je upravo Oluja uvela Lijepu Našu. Ta euro natovska, odnosno nato europska, slika suvremene proslave Oluje vidjela se i u Vodicama na polaganju vijenaca i paljenju svijeća na trgu Hrvatskih branitelja.

U tom slavlju u znaku pobjede, kulture i zaslužne zahvalnosti, te braniteljsko domobranskog zanosa, sudjelovao je i Hrvatski Domobran Šibensko Kninske županije, odakle je zajedno sa svim drugim udrugama koje su se okupile na toj svečanosti upučena čestitka Hrvatskoj i hrvatskom narodu, te svim hrvatskim građanima, sretan vam, sretan nam svima 22. Dan pobjede, Dan Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Hrvatski Domobran, Šibensko-Kninske županije, ogranak Vodice

Vinko Đotlo

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima
  Information
  Podijeli
  Information

  Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close