Svibanj 18, 2019 2297

Pogledajte koje vas predstave očekuju u subotu i nedjelju prvog vikenda Festivala kazališnih amatera

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Jučer je u Kulturom centru Vodice svečano otvoren 59. Festival hrvatskih kazališnih amatera, godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i družina na kojoj će u šest festivalskih dana, dva uzastopna vikenda, biti odigrane čak 22 predstave.

Ove su godine selektori Festivala ocijenili 167 prijavljenih predstava i odabrali one najbolje koje se u Vodicama natječu za naslov najuspješnijih u deset kategorija. Predstave svih kazališnih poetika i izričaja pružit će svakom gledatelju novo i zanimljivo iskustvo, a Prosudbeno povjerenstvo koje čine dramaturginja i teatrologinja, profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Mira Muhoberac; glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, profesor na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, Vjekoslav Janković i istaknuti kazališni kritičar i glumac, također profesor na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, Jasmin Novljaković, imat će zahtjevnu i tešku ulogu pogledati, ocijeniti i odabrati bolje od najboljih.
Već smo sinoć, odmah nakon svečanog otvorenja pogledali predstavnike Češke besede iz Doljana s predstavom Ludnica.

Današnji program započinje u 13.30 sati s predstavom „Soldat“ u izvedbi KUD-a "Mudlin" iz Peteranca, nakon čega na scenu stupa skupina "Kaokaotis" Dramskog studija Ludens teatra iz Koprivnice s predstavom "Probudi se". U 17.45 slijedi predstava "Rita" Dramske družine Videki iz Novog Marofa, a sat vremena kasnije Kazališno-dramska udruga "Drski" iz Viljeva s predstavom "Happy end". Nikako nemojte propustite svjetlosni spektakl na otvorenom Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda i njihovu izvedbu "Dekamerona" u 21 sat.

Kratke stanke između predstava vrijeme su druženja i ugodnih razgovora, a nakon posljednje predstave bit će održan okrugli stol na kojem će članovi Prosudbenog povjerenstva analizirati odgledano, dati svoje impresije, sugestije i kritike.
Festival organiziraju Hrvatski sabor kulture i vodičko Pučko učilište uz materijalnu potporu Ministarstva kulture, Grada Vodica, Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice grada Vodica.

Medijski pokrovitelji su Šibenski list, Radio Ritam i portal Infovodice.

ULAZ NA SVE PREDSTAVE SLOBODAN!

PROGRAM

18. svibnja.
13:30 – KUD „Mudlin“, Peteranec: Soldat
16:15 – Dramski studio Ludens teatra, skupina Kaokaotis: Umrijeti s osmješkom
17:45 – Dramska družina „Videki“, KUD „Marof“: Rita
18:40 – Kazališno-dramska udruga „Drski“, Viljevo: Happy end?!
21:00 – Satiričko kazalište mladih – Slavonski Brod: Dekameron

19. svibnja
10:30 – Scena Sisak: Macbethovi
11:45 – Glumačka družina „Komedijaši“, KUU „Stažnjevec“: Nekad brak sada mrak

Poslijednja izmjena dana Subota, 18 Svibanj 2019 12:00
djelomob1.jpg