Svibanj 22, 2019 2323

Predstojeći vikend provedete u Kulturnom centru Vodice na drugom dijelu 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Predstojeći vikend provedete u Kulturnom centru Vodice na drugom dijelu 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, a na kraju, u velikoj završnici u nedjelju, 26. svibnja u 19 sati, podržite i pobjednike 59. Festivala!

 

Od 17. do 19. svibnja u Kulturnom centru Vodice, osam je skupina igralo svoje predstave i time obilježilo prvi vikend 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera. Festival su svečanim riječima otvorili Dejan Buvač, predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture, Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednice grada Vodice te Gordana Birin ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Vodice - ustanove koja je, uz Hrvatski sabor kulture, suorganizator i domaćin ovog najvećeg nacionalnog festivala kazališnih amatera.

Brojna publika popratila je sve predstave zajedno s Prosudbenim povjerenstvom u sastavu: Mira Muhoberac, dramaturginja i teatrologinja, Vjekoslav Janković, kazališni, filmski i televizijski glumac i Jasmin Novljaković, kazališni glumac i redatelj, koji su svaku večer zatvorili okruglim stolom za sudionike na kojem su iznijeli svoje dojmove, opaske i sugestije o viđenom i koji će na kraju donijeti sud i proglasiti najuspješnije predstave i dodijeliti nagrade u čak deset kategorija.

 U Festival je prisutne uvela Klapa Bunari iz Vodica, a prva kazališna poslastica bila je predstava Ludnica Češke besede iz Doljana. Subotnji program upotpunila je predstava Soldat KUD-a „Mudlin“ iz Peteranca, potom Probudi se Dramskog studija Ludens teatra, skupine Kaokaotis nakon kojih je slijedila Dramska družina „Videki“ iz Novog Marofa s predstavom Rita. Smijeh na pozornicu donijele su predstave Kazališno-dramske udruge „Drski“ iz Viljeva - Happy end?! te predstava Dekameron u izvedbi Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda.

Nedjeljni program otvorila je plesna predstava Scene Sisak - Macbethovi, a program je završio komedijom Nekad brak sada mrak Glumačke družine „Komedijaši“ iz Stažnjevca.

Kako je bilo, pogledajte na poveznici http://tiny.cc/59fhka1

program1fka.jpg

Idućeg vikenda, od 24. do 26. svibnja  očekuje nas još 14 predstava. Drugi dio Festivala otvaraju domaćini - Dramska amaterska družina POU-a Vodice s predstavom Čekat ću te kod ružičastog kontejnera, nakon čega slijedi predstava Na proščenju Zelinskog amaterskog kazališta ZAMKA. Potom slijedi predstava „Pučke scene“ iz Hercegovca Pidžama za šestero, a nakon njih Igra Kazališne grupe Viktora Cara Emina iz Rijeke.

Zanimljiv kazališni program čeka nas i u subotu, program počinje predstavom Miris jorgovana Gradskog amaterskog kazališta Županja, slijedi Sveta Štefa Dramske sekcije ŠKD-a Sveti Petar Brezno, Glumce će nam odglumiti Priločka amaterska scena.Predstavu Testament igrat će KUU „Mosor“ iz Gata, a predstavu Adam Kazališna družina „Štolcer“ iz Čakovca.

Subotnji program završava predstavom Priča o Rašidu Studentskog kazališnog studija SC-a u Zagrebu, a u nedjelju program kreće predstavom Kod Lepanta, sunce moje Amaterske kazališne udruge „Kuntrata“ iz Sv. Filipa i Jakova, nakon čega slijedi predstava Šokačke glumačke družine "Matini kripoštoli" pod nazivom Provodadžija.

Predstavu Zajdavac igrat će Dramska skupina BABE iz Slunja, a dramski program završava predstavom Anka skupine Ludus 2 Centra Knap iz Zagreba.

Velika završnica Festivala hrvatskih kazališnih amatera održat će se u nedjelju 26. svibnja u 19:00 sati svečanom dodjelom nagrada. Budite s nama dio predjubilarnog Festivala koji već više od pola stoljeća putuje Hrvatskom!

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 22 Svibanj 2019 14:04
djelomob1.jpg