Desto desk
14 Kol 2019 Šinka Stupin

Za pobjedu na otočkom pub kvizu obavezni su dide i bake

Po prvi puta i još netradicionalan održan je Dan tradicije, evo kako su se sve Lučani zabavili

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Po prvi puta i još netradicionalan održan je Dan tradicije, evo kako su se sve Lučani zabavili Šinka Stupin
Jučer je u Prvić Luci je održan 1. Dan tradicije u sklopu Prvinskog sup(er)kulturnog lita. Dan je to koji će biti zapamćen po nekoliko zanimljivosti. Prva je svakako prvi pub kviz koji je održan u Prvić Luci, a za kojim je se iskazao ogroman interes.
- Pitanja su sastavljali Bare i Selma Poparić, a izvedbu i vodstvo dugujemo Ivanu i Anti Popariću. Na kviz se prijavilo čak 11 ekipa, različitih naziva: Škapine, Caffe S, Luške pizdice, Tuke, Botnica, i drugi, odmjerili su poznavanje činjenica i legendi o otoku i oko njega te prepoznavanje domaćih hitova od polovice prošlog stoljeća do danas – priča nam Antonia Dobrota, predsjednica udruge Otok.

Pobjednička ekipa Caffe S i drugoplasirana Botnica svoju premoć mogu zahvaliti kombinaciji generacija u ekipi - Ratka Rodin u Caffe S-u i Neven Rodin u Botnici donijeli su iskustvo i detaljno poznavanje prvinske povijesti nužno za pobjedu.

- Dakle, ako želite pobjedu na otočkom pub kvizu, u ekipu obavezno uključite didu ili baku! Dide i bake nisu, međutim, za utrku spara, koja traži čvrsta leđa. Nošenje tereta na glavi je privuklo najmlađe, no nije to zato bilo manje zabavno. Tećice s vodom su letjele na sve strane, ali je rođena i zvijezda spara - Toni Šišara je prvi prvinski pobjednik utrke spara.

Djeca s plesne radionice Une Štalcar-Furač su otplesala dinamičnu koreografiju posvećenu moru, a kasnije su imali priliku uživati i u plesnim pokretima voditeljice i koreografkinje uz pratnju gitare i glasa Luke Ivoša.

- Na štandovima uz Rodinu su mještani i gosti kušali samoniklo otočko bilje: petrovac, caklenjaču, koromač i drugo, a pri tome iz škrinje starih prvinskih riči izvlačili svoje i spašavali ih od zaborava.

Podijelio se i nekoliko desetaka kilograma pidoča na buzaru, kako bi se nahranilo i tijelo, a ne samo duh. Druženje mještana i gostiju je potrajalo do sitnih sati uz zanimljivu selekciju DJ-a, koji je nastojao udovoljiti svim željama i ukusima.

- Program 1. Dana tradicije u Prvić Luci je osmislila Una Štalcar-Furač, a provedbu su podržali Mjesni odbor Prvić Luke, Udruga Otok i TZ grada Vodica. Ponovilo se! - zaželjela je predsjednica Dobrota.

  

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close