Desto desk

Ponosni na Vas: Klapa Oršulice velikim koncertom obilježile prvih osamnaest godina djelovanja

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Koncert ženske klape „Oršulice“ kojim su obilježile prvih osamnaest godina djelovanja prenošen je uživo putem facebook stranice portala Info Vodice, tako da svi koji nisu u subotu došli u Kulturni centar mogli barem putem video prijenosa osjetiti tamošnju atmosferu  i uživati u vrhunskim izvedbama naših cura i njihovih gostiju. A „Oršulicama“ su u večeri proslave njihove punoljetnosti svoju vokalnu pripomoć pružili mlada šibenska sopranistica Tea Slavica, koja je pjevala  uz glasovirsku pratnju Jelene Barbače, muška klapa „Mriža“ iz Splita i udomaćeni kantautor Hari Rončević koji je otpjevao nekoliko pjesama uz gitarističku pratnju Ive Majića. 

Svi zajedno, uz sjajno moderiranje šibenskog novinara Nikole Urukala i tehničku podršku Marija Petrovića i Joška Bakule (svjetlo i ton)  održali su predivan koncert. 

Hari je za „Oršulice“ kazao da pjevaju toliko dobro da njihovi nastupi na završnoj večeri Omiša nisu upitni. I to je istina. Iako nisam neki stručnjak za glazbu, mislim da mi ni najveći znalci neće proturječiti  kada kažem da cure pjevaju savršeno.  

Isto sam pomislija i krajem ljeta, kada sam sjedeći na skalinama Bumbine kuće uživa u koncertu „Bunara“ koji su njime završili ovoljetni „Đardin je IN“. 

I jedni i drugi, i cure i dečki, zaslužuju dužno poštovanje kada je o njihovom pjevanju riječ. Jer, oni uistinu spadaju u sam vrh hrvatskog klapskog pjevanja, i ženskog i muškog. 

I stoga bi mi Vodičani zbilja trebali biti ponosni što su iznjedreni u našem mistu koje do ne tako davno i nije imalo neku tradiciju u tom pogledu. 

Eto, imao sam potrebu ovo izreći (napisati). Našim dragim curama, i ovima iz sadašnje postave i svima onima iz prijašnjih, a koje su svojoj klapi dale ime po mojoj strini Oršuli Bilan, i njihovim stručnim voditeljima Anti Barbači (prije) i Ivi Lisi (sada), čestitam na dosadašnjem radu i postignućima i želim da (us)traju što je moguće dulje. 

Na radost svih onih koji znaju cijeniti trud i prepoznati kvalitetu. Živile!!!
Tekst napisao: Ivica Bilan

  

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close