Prosinac 10, 2019 2450

„Pisme za dušu“ Igora Lokasa i prijatelja - poklon Gradske knjižnice Vodice i petorice umjetnika mještanima Vodica ususret predstojećim blagdanima

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Kad sa Igorom Lokasom organizirate neki događaj onda znate da će on sa svoje strane učiniti sve što je potrebno kako uspjeh ne bi izostao. To je još jednom potvrdio i sinoćnjim koncertom koji je održan u Gradskoj knjižnici Vodice. Naslovio ga je „Pisme za dušu“, a takav je, sudeći prema reakcijama publike“, i bio.

Održao ga je sa svojim prijateljima kantautorima Svetinom Milutinom – Mačkom iz Krapnja, Vedrankom Šikićom – Balarom iz Murtera i Vodičaninom Krešimirom Španjom. Imala su sinoć ova četvorica tenora i odličnu gitarističku pratnju u liku (i djelu) provjerenog šibenskog glazbenika Nina Nimca. Publika je gotovo dva sata uživala u njegovim umješnim prebiranjima po žicama i kvalitetnim pjesmama četvorice zaljubljenika u dobre stihove pretočene u glazbu.

Slušali smo i njihove autorske pjesme, ali i neke popularne pjesme drugih glazbenika, među ostalima i Toše Proeskog koju su nedavno u sličnom sastavu otpjevali na gostovanju u glavnom gradu Makedonije. Glazbena večer u kojoj se pjevalo o ćakulonama i kurijožama, ljubavi i moru, i u kojoj su Vodičani pjevali i pljeskali opjevanom Šibeniku, poklon je Gradske knjižnice Vodice i petorice umjetnika mještanima Vodica ususret predstojećim blagdanima.

Do kraja ovog tjedna preostala su još dva događaja u knjižnici. Sutra s početkom u 18 sati održat će se predstavljanje biografske knjige Marka Podruga o bendu „Vatra“, a u petak u 19 sati bit će otvorenje Tradicionalne božićne izložbe Likovne udruge „More“.

Foto i tekst: Ivica Bilan

djelomob1.jpg