Srpanj 23, 2020 1519

Završna večer ženskih klapa 54. FDK Omiš: Baci glas za Oršulice, nek se s „Leutom“ vrate doma

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Festival dalmatinskih klapa u Omišu svojim ovogodišnjim kratkim programom ovog vikenda ulazi u završnicu. U petak i subotu će se održati Završne večeri. Odabrani su po deset ženskih i muških klapa koje će se boriti za omiške štitove i leute, obzirom da se izborne večeri ove godine, zbog dobro nam poznate situacije, nisu održale.

Tako će u Završnoj večeri ženskih klapa koja će se u petak 24. srpnja održati na Trgu Sv. Mihovila sa početkom u 21 sat, uz izravni televizijski prijenos na trećem programu javne dalekovidnice, natjecati redoslijedom slijedeće klape: KURJOŽE-Podstrana, LUŠE-Split, VENTULA-Split, SALONA-Solin, MERLA-Dugopolje, KAPRIC-Zadar, STIVANJA-Trogir, MIRABELLA CZK-Omiš, ORŠULICE-Vodice i FIGURIN-Zagreb.

Stručni ocjenjivački sud za obje završne večeri radit će u sastavu: Rajmir Kraljević, Ivana Tomić Ferić, Mirjana Siriščević, Mojimir Čačija, Marko Rogošić, Velebit Veršić i Mirko Barišić.

Klapama će se dodijeliti tri nagrade stručnog ocjenjivačkog suda, nagrada za najbolju izvedu, te nagrada publike.

Uzevši u obzir trenutnu epidemiološku situaciju, glasanje publike u ovom „specijalnom korona izdanju“ festivala provoditi će se putem SMS-a i telefonski, tako da i vi možete sudjelovati i dati podršku našim Oršulicama na sljedeće načine:
- pozivom na 061 55 09
- SMS sadržaja FDK09 na broj 666888

-    Prema odluci festivala, glasanje započinje čim započne i prijenos (znači u 21h), tako da se slobodno bacite na posao, a mi obećavamo da ćemo vas počastiti dobrom pismom! :) Svaki vaš glas može nam pomoći da osvojimo Leuta! Podrži Oršulice, daj glas za Leuta! – poručile su Oršulice na svom FB profilu
 

djelomob1.jpg