Srpanj 20, 2021 1389

SVJETSKI, A NAŠE: Završio 19. Vodice Jazz & Blues Festival

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Koncertom Raphael Wressnig & M.S.A.Q. u ponedjeljak navečer završen je ovogodišnji vodički Jazz & Blues festival čije je 19. izdanje donijelo pregršt glazbenih događanja i ispunilo Vodice jazz & blues glazbom.

Unatoč epidemiološkim mjerama, festival je i ove godine okupio mnoštvo ljubitelja jazz glazbe, ali i onih koji su to zahvaljujući ovim glazbenicima tek postali. Mora se priznati da je ove godine odabir izvođača TZ Vodice bio za svačiji ukus sa širokom paletom glazbe.

Sve je počelo koncertom novoosnovanog Big Banda Vodice. Sat i pol vrhunske glazbe oduševio je, zadivio publiku koja je jedva dočekala ovakve događaje nakon dugo vremena.

Majstor svog zanata J.R. August osvojio publiku drugog dana festivala

Iako je duže vremena na glazbenoj sceni, dobitnik je Porina u kategoriji Album godine, Novi izvođač godine te Najbolji album alternativne glazbe za 2020. godinu, moram priznati da za J.R. August-a sam čuo prvi put na ovom festivalu. Autor je to u čije se pjesme momentalno zaljubiš, a performans kojeg je stvorio sa bendom, zborom, gledateljima na drugom danu festivala jednostavno je sjajan i vrhunski. Kad se tome pridoda ozvučenje i rasvjeta našeg Olivera, dobiven je nezaboravni audio vizualni doživljaj.

Rizk Casino Bonus

Poziv na BIS -  Energični Raphael Wressnig & M.S.A.Q. priredili nezaboravan doživljaj za kraj festivala

Zadnjeg dana festivala nastupio je orguljaš austrijskog podrijetla Raphael Wressnig i vodičkoj publici već dobro poznati M.S.A.Q. (Mate Skračić Adaptive Quartet). Program naziva Soul Gift Special bio je sastavljen od dva dijela. U prvom dijelu nastupaju zasebno Raphael Wressnig Trio i Mate Skračić Adaptive Quartet, dok se u drugom dijelu bendovi spajaju te čine jednu potpuno novu fuziju žanrova i zvuka u jedinstvenom muziciranju uz mnoštvo interakcije i improvizacije. Na kraju odsviranog programa, zadovoljstvo publike bilo je očito, a gromoglasni pljesak pozvao je na BIS. Sve u svemu, nezaboravna večer i festival.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 20 Srpanj 2021 13:17
djelomob1.jpg