Rujan 11, 2021 455

Završna izložba polaznika likovnih radionica LU More održana u Gradskoj knjižnici Vodice

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

U Vodicama ima sve više mladih koji upisuju srednje umjetničke škole i akademije likovnih umjetnosti. Rezultat je to dugogodišnjeg kvalitetnog rada voditeljica radionica Likovne udruge „More“, Manuele Lele Srdarev i Marije Ivanda,  koje su svojom stručnošću i ispravnim  pedagoškim pristupom djeci i mladima pomogle da se u likovnu umjetnost „zaljube“ u tolikoj mjeri da se i sama požele profesionalno baviti njome.

Njihova međusobna privrženost i povezanost mogla se zamijetiti i na jučerašnjem otvorenju Završne izložbe polaznika likovnih radionica i dodjeli diploma istima.

Izložba je to koja se tradicionalno održi u lipnju, na kraju  školske godine, ali se zbog epidemioloških razloga ovaj put odgodila za rujan i vezala uz početak nove nastavne godine.

Izložba je postavljena u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice, a otvorenje je održano ispred zgrade. Tom prigodom sve prisutne prvo je pozdravila ravnateljica Knjižnice Sanja Radin-Mačukat, a nakon nje riječ su preuzele Lela i Marija. U svojim govorima osvrnule su se na proteklu nastavnu godinu, neobičnu u svakom pogledu.

 

Ipak, i u uvjetima koji su otežavali normalan rad i održavanje radionica, ostvaren je kod svakog od polaznika značajan napredak u ovladavanju  likovnim tehnikama, a stvorena su i brojna nova kvalitetna umjetnička djela.

Marija je u svom obraćanju iskazala i tugu zbog rastanka sa curama koje su njene radionice pohađale prethodnih godina. Jedna od njih, Cvita Juričev, čak osam.  Cure ipak i dalje ostaju u udruzi i pohađat će radionice koje za stariju djecu i mlade vodi Lela, inače predsjednica LU „More“.

Lijepo je da su kvalitetan rad Udruge prepoznali i vodeći ljudi našega grada, gradonačelnik Ante Marko Cukrov i predsjednik Gradskog vijeća Marko Mačukat, a to su iskazali i svojim dolaskom na jučerašnje otvorenje izložbe. Pohvalno. 

Cijeli događaj fotoaparatom popratio je mladi Ante Roca Arelištov, koji je također član likovne udruge „More, a za što ljepši ugođaj kod razgledavanja dječjih radova izloženih u multimedijalnom prostoru Knjižnice sviranjem klavijatura pobrinuo se maestro Damir Fržop.

U Vodicama ima sve više mladih koji upisuju srednje umjetničke škole i akademije likovnih umjetnosti. Rezultat je to...

Posted by Gradska knjižnica Vodice on Saturday, September 11, 2021

djelomob1.jpg