Studeni 19, 2021 1097

Otvoren drugi dio FKA

Drugi dio 61. Festivala hrvatskih kazališnih amatera otvorio je Dramski studio Ludens teatra iz Koprivnice i odmah nas upitao … SI DOBRO?

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Sretnemo prijatelje na ulici i oni nas pitaju: „Što je, što ima, si dobro?“ Ali to su retorička pitanja na koja nitko ne očekuje odgovor, nikakav, a kamoli iskren odgovor… Kada smo postali tako površni, nezainteresirani… Kroz monološke forme mladi su glumci odigrali nekoliko obiteljskih prizora i postavili nam mnoga pitanja: koliko nas je promijenio razvoj tehnologije, što su zdravi obiteljski odnosi, zašto dopuštamo da nas oblikuje sredina i njihova očekivanja…kad smo prestali razgovarati i slušati, uvažavati i razumjeti…  

Ovom predstavom koja gotovo interaktivno propitkuje suvremeno društvo jer tjera gledatelje na promišljanje o sebi i svojim postupcima, završen je četvrti festivalski dan.

Već sutra nas očekuju tri nove predstave. Matineju u 10 sati ujutro igra Zelinsko amatersko kazalište ZamKa, predstavu Fačuk. U 18 sati gledat ćemo Drugu opciju u izvođenju Teatra Gaudeamus zagrebačkog centra KNAP, a u 20 sati zabavit će nas Kazališna družina Kolarin iz Dubrovnika s komedijom Mare Fjočica.

Podsjećamo, Festival organiziraju Hrvatski sabor kulture i Pučko otvoreno učilište Vodice uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija, Šibensko-kninske županije, Grada Vodica i vodičke Turističke zajednice, a ulaz na sve predstave je slobodan uz predočenje Covid potvrda.

Rizk Casino Bonus

Poslijednja izmjena dana Subota, 20 Studeni 2021 17:52
djelomob1.jpg