Veljača 22, 2022 1239

Dvama događajima obilježen Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Suradnjom vodičkog župnika don Franje Glasnovića, Katoličkih skauta Župe Našašća Sv. Križa i Gradske knjižnice Vodice jutros je dvama događajima obilježen Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva. 

Prvo je u crkvi Sv. Križa na Starom groblju don Franjo održao predavanje o povijesti glagoljaštva na našim prostorima, a nakon toga uslijedila je i radionica za djecu koju je na Odjelu za mlade vodičke knjižnice vodio Ivan Skočić. Četrdesetero djece koja su sudjelovala na ovim događajima, a radi se uglavnom o skautima iz Vodica i Tribunja, dobila su od don Franje primjerak glagoljaškog Očenaša, kojeg su u crkvi zajednički izmolili. 

Na zanimljivoj radionici u knjižnici djeca su učila pisati glagoljaška slova, razlikovati ih od nekih sličnih pisama, a kako je danas i Svjetski dan skauta, zajednički su baš to i ispisali. Ivanu su u radionici pomagali supruga Ana, Marko Juričev-Martinčev i mlada voditeljica Katoličkih skauta iz susjedne Župe Velike Gospe iz Tribunja. Vrijednim skautima čestitamo njihov Dan kojeg će oni večeras proslaviti misom i druženjem u Bažani. 

Više o jutrošnjim događajima i obilježavanju Dana hrvatske glagoljice pogledajte u video prilogu

Poslijednja izmjena dana Utorak, 22 Veljača 2022 19:57
djelomob1.jpg