Studeni 23, 2022 501

Puno je noviteta, a knjižničarke Blanka i Martina preporučuju...

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

U danu se uvijek pronađe koji trenutak za druženje s knjigom. Pa, makar ponekad (ili češće) imali dojam da dvadeset i četiri sata nisu dovoljna da bi stigli sve obaviti. Stvar je dobre organizacije, a i navike. Stvorite naviku da dnevno pročitate barem pokoju stranicu nekakvog ukoričenog štiva.

Raznolike su čitateljske navike. Pa, i pri odabiru knjiga. Među ostalima, ima i dobar dio onih koji će rado poslušati nečiju preporuku. Za takve smo pripremili popis od devet knjiga. Odabrale su ih knjižničarke Martina Tabula i Blanka Valinčić.

Martina je ponajviše vezana uz Dječji odjel i Odjel za mlade, stoga su knjige koje ona preporučuje namijenjene mlađima. Odabrala je putopisnu knjigu Branka Kladarina “Djeca Sibira”, šaljivu “Grozni Grga i kako prevariti Zubić-Vilu” Francesce Simon, fantasy roman “Amari i braća noći” B.B. Alston i “Bajke za Zoe (i sve velike i male mališane)” Veljka Barbierija. Martina je odabrala i knjigu “Digitalna demencija” Manfreda Spitzera. Prvenstveno ju preporučuje roditeljima, mada bi dobro došla svima nama.

Blankin odabir za ovu zgodu “pao” je na ove romane: “Te sitnice” Claire Keegan, “Violetu” Isabel Allende (Radnja romana odvija se u neimenovanoj zemlji Latinske Amerike u razdoblju od stotinu godina. Kroz lik Violete del Valle čitatelji prate njezinu životnu priču, ali i povijesni kontekst velikih svjetskih previranja.), “Državu terora” Hillary Rodham Clinton i Louise Penny (Politički triler rezultat je suradnje dviju spisateljica: autorice kriminalističkih romana i bivše američke državne tajnice i kandidatkinje na predsjedničkim izborima.) i “Državu terora” Simona Strangera (Roman je inspiriran poviješću kuće koja je tijekom Drugoga svjetskog rata služila kao sjedište Gestapa.)

Navratite u Gradsku knjižnicu Vodice i provjerite što još ima novog...

 

djelomob1.jpg