Travanj 01, 2023 3524

Amaterska družina Vodice oduševila publiku novom predstavom: Anđela Fržop i Luka Šprljan briljirali u "Bilo bi šteta da biljke krepaju"

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

U petak 31.03.2023. godine u Kulturnom centru Vodice održana je predstava "Bilo bi šteta da biljke krepaju", koju je izvela Dramska amaterska družina Vodice. Dvorana je bila puna, a karte se nisu mogle nabaviti danima prije početka predstave.

Predstava je nastala prema drami "Bilo bi šteta da biljke krepaju (prekid)" jednog od naših najpriznatijih mladih dramatičara u zemlji i svijetu, Ivora Martinića. Prilagodbu teksta i režiju potpisuje Zdravko Todorić. Glavne uloge tumače Anđela Fržop i Luka Šprljan.

Radnja predstave prati mladi par, GLUMICU i GLUMCA, koji su se vratili nakon studija u svoje malo mjesto na obali. Oni žive kao podstanari u ljubavnoj vezi i bave se kazalištem. GLUMICA je ekonomistica, ali je posvećena kazalištu, dok GLUMAC radi u škveru, ali je također strastveni dramski amater. Predstava prikazuje njihovu vezu koja je dovedena u pitanje nakon niza događaja koji se odvijaju u njihovom domu, dok se GLUMAC priprema za važnu ulogu u amaterskoj predstavi.

SURADNICA NA SCENI I REKVIZITIMA bila je Katica Škugor, a za ton i svjetlo bio je zadužen Mario Petrović.

Fotografije je snimio Jurica Cindrić.

Publika je bila oduševljena predstavom, koja je pokazala izvrsnu glumačku izvedbu i vješto režiranu priču.

"Bilo bi šteta da biljke krepaju" je definitivno jedna od najuspješnijih predstava koje je izvela Dramska amaterska družina Vodice, tako da uskoro očekujte i reprizu.

 

djelomob1.jpg