Srpanj 20, 2015 3282 FB stranica KGU Longplejka

Vodički Woodstock

U srcu prirode pod vedrim nebom s mirisima cvijeća u kosi prošao je još jedan nezaboravan Kozara Jam Fest

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Petak 17.7. i Subotu 18.7. u prirodi i pod zvijezdama održan je dvodnevni festival dobre glazbe i mira, Kozara Jam Fest. Pa je tako na livadi Kozara, nedaleko od Vodica, kroz dva festivalska dana uživo nastupilo 8 bendova sa sveukupno 40ak glazbenika.

Petak 17.7. po prvi put na festivalu nastupili su bendovi "eto" i "La Volpe" iz Splita koji su u nekoliko sati svirke demonstrirali svoja autorske pjesme Punk i Rock žanra. „Ovo je bio najbolji i najluđi koncert dosad. Fala publici i organizaciji na Kozari. Samo naprid!!" napisali su mladi splićani iz „eto" benda na Facebook stranici. Nakon autorskog dijela večeri, na pozornicu Kozara Jam Fest-a popela su se Problematična djeca, "Problem Child" bend iz Zagreba. Svirajući megapopularne covere hitova globalno poznatog Hard Rock benda AC-DC-a, natjerali su publiku, njih nešto više od dvjestotinjak, na ples i pjevanje do ranih jutarnjih sati uz ritmove njihovih instrumenata i pjevanja vokala Saše Vrbata-Vrbe kojemu je glas gotovo identičan Brianu Johnsonu.

Nakon svirke "Problem Child-a" zabava se nastavila uz techno glazbu nekoliko DJ-eva iz techno loge.

Glavnu festivalsku večer, održanu u Subotu 18.7. koju je posjetilo preko 300 posjetitelja, otvorili su mladi bendovi "ReNo4" iz Skradina te "The Butterflies" iz Šibenika svirajući covere popularnih svjetskih i hrvatskih Rock bendova. Rijetko tko je mogao odoljeti ne zaplesati na njihovu svirku te pjevati uz prekrasan vokal mlade pjevačice iz "The Butterfliesa".
Nešto prije ponoći na pozornicu je stao i "Kozara Jam Band" iz Vodica koji su dobili najviše pohvala od strane publike. Naučili su publiku poznatome "Vodičkom jauku" koji se ne sumnjamo čuo i nekoliko kilometara dalje.
Uslijedila je svirka glavnog benda večeri, Hard Rock benda iz Zagreba „Bad Mushrooms". Band zanimljivog izgleda i još ljepšeg i kvalitetnijeg zvuka iznenadio je publiku. „Bad Mushroom"-si su preko 2 sata svirali autorska djela koja su iznenadila publiku sa originalnim zvukom, koji se rijetko može čuti na ovim prostorima, podsjećajući na kombinaciju zvukova poznatih bendova poput Led Zeppelina, Uriah Heep-a i Deep Purple-a.
Za zatvaranje ovogodišnjeg trećeg po redu Kozara Jam Fest-a bio je zadužen naš rezident bend „Lož uje" iz Vodica koji su svirali do ranih jutarnjih sati.

Uz live svirku kroz dva festivalska dana posjetitelji su mogli uživati i odmarati se u „Chill out" logi, kampirati u kampu pod zvijezdama te čagati uz glazbu vodičkih DJ-eva iz techno loge. Ove godine posjetitelji su bili u mogućnosti kupiti i majice Kozara Jam Festivala. „Čestitam vam na entuzijazmu i napornom radu. Ovakav festival nisam nigdje doživio, a prošao sam puno toga. Volim vas sve." Rekao je gost iz Zagreba, koji je kampirao dva dana na festivalu.

Kulturno-glazbena udruga Longplejka koja je ujedno i organizator festivala ovim putem se zahvaljuje članovima udruge, njih preko 20, koji su neumorno i volonterski radili nekoliko tjedana na uređenju prostora, te dan i noć za vrijeme trajanja festivala kako bi ovaj dvodnevni spektakl uspio.
Također Longplejka se zahvaljue i svim sponzorima, Gradu Vodicama, Turstičkoj zajednici grada Vodice, lučkoj kapetaniji Šibensko-Kninske županije i komunalnom poduzeću Leć, te medijskom sponzoru koji nas uvijek prati portalu Infovodice.

Za informacije i slike s festivala likeajte facebook stranicu festivala:https://www.facebook.com/longplejka.vd?fref=ts

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Srpanj 2015 11:22