Rujan 16, 2015 2642

Nakon nastupa u mnogobrojnim gradovima diljem svijeta, Marlene Dietrich i u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U petak, 18. rujna s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Vodice vidjet ćemo Kseniju Prohasku u ulozi svevremenske svjetske dive Marlene Dietrich.

Monoshow je režirao Ivan Leo Lemo, koji je i koautor teksta, uz Anu Tonković Dolenčić i Vlatka Broza, a sastavljena je od jedanaest monologa i trinaest songova kojima Prohaska, uz živu glasovirsku pratnju, oživljava epizode iz dramatične biografije karizmatične hollywoodske dive.

Predstava slijedi najznačajnije epizode života velike Marlene, od berlinskih početaka, grandiozne hollywoodske avanture, ljubavi s Jeanom Gabinom, dana na frontama Drugog svjetskog rata, sve do posljednjih samotnih pariških dana.

Ideja o predstavi rodila se nakon što je Ksenija Prohaska 1991. u hollywoodskom, Oscarima nagrađenom filmu Bugsy utjelovila upravo Marlene Dietrich.

Prohaska je s predstavom gostovala u gotovo svim hrvatskim gradovima, ali i u inozemstvu; samo u Italiji Marlene Dietrich igrala je više destaka puta na talijanskom jeziku, a u Americi gdje je Ksenija nastupala čak i na daskama kultnog off-broadwayskog kazališta La Mama, u teatrima u Pittsburghu i u Los Angelesu, na engleskom jeziku.

Za predstavu Marlene Dietrich Ksenija Prohaska dobila je brojne nagrade: nagrada Mediteran riječkog Festivala malih scena, nagrada za najbolju glumicu na Festivalu glumca u Vinkovcima, a u Italiji je 2005. na međunarodnom kazališnom festivalu Mittelfest dobila prestižnu nagradu Adelaide Ristori.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 16 Rujan 2015 00:33
djelomob1.jpg